Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jednakost

Marketing

Političari

Pratim lokalnu i globalnu politiku ovih dana, prema svemu što se može videti nikako ne bih rekao da je čovek inteligentno, racionalno, svesno biće. Ništa od toga. Vidim samo podmukle, preplašene, krvoločne životinje - POLITIČARE. To su oni koji imaju samo ljudski oblik i ništa više od ljudskog. Nemaju svoje mišljenje oni su vojnici svoje partije, nemaju samilosti, ne vode računa o drugima - jedino o svome džepu.
No, možda ih ne treba kriviti. Sistem, ovakav kakav je, nevolja je sam po sebi. Budi ono najgore u čoveku.
Čovečanstvo luta, kao da ni sami ne znamo kuda smo krenuli. Sada smo gotovo pred neizbežnim izborom, samouništiti se ili nekako uspeti izbeći katastrofu. Mislim, a gotovo sam siguran da sam u pravu, da sa ovakvim političkim sistemima idemo ravno u propast. Destruktivnost koju nam usađuju od rođenja prečesto kulminira, sa užasnim posledicama. A sa ovakvim naoružanjima i potpuno uništenje nije isključeno.
Američka i evropska ,,demokratija'', muslimanske džamahirije, diktatori, pa zar su oni predstavnici naroda? Nemoguće je da nekoliko ljudi odlučuje o sudbini miliona. Neprirodno je. Svako treba imati mogućnost da odlučuje sam o sebi. A ne neki tamo iz udobne vile, koji i ne zna potrebe ljudi, a i ne zanimaju ga.

Ovo je moj prvi unos, nadam se da će blog biti interesantan nekome.

Ciao


Post je objavljen 05.04.2006. u 16:10 sati.