Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travelfreak

Marketing

nasa kuca

Negdje u studenom 2004. smo Bart i ja kupili kucu. 30. prosinca 2004. smo dobili kljuc. Odlucili smo prvo nekoliko stvari u kuci srediti i onda se 24. sijecnja 2005. useliti. Imali smo znaci 3 i po tjedna da nesto napravimo. Bart nikad u zivotu nije nista u kuci napravio. Ja nikad u zivotu nisam nista u kuci napravila. Mislim da je svima, osim nama samima, bilo ocito da u 3 i po tjedna nista ne mozemo zavrsiti. Poceli smo prvo sa skidanjem zidnih tapeta i to nam je vec bilo previse. Obeshabrilo nas je koliko puno posla nas ceka i kako sporo sve ide.

24. sijecnja smo se stvarno i uselili, iako kuca ni priblizno nije bila gotova, jer nismo zeljeli placati duplu stanarinu. Slijedecih mjeseci smo zivjeli u ogromnom neredu. Prvih par mjeseci nakon useljenja nismo nista radili, jednostavno se nismo mogli natjerati, bili smo potpuno obeshrabreni. Cijeli svibanj smo bili na godisnjem, nakon toga smo se odmarali od putovanja (bili smo u Peruu) i zapravo smo tek negdje u ljeto stvarno poceli sa preuredenjem.

Sada, mnogo mjeseci kasnije konacno mogu reci da je donji kat potpuno gotov (dnevni boravak s kuhinjom, hodnik i WC) i jedna spavaca soba na prvom katu. Imamo jos puno i previse posla, ali smo super zadovoljni da smo bar jedan dio kuce zavrsili. Bio je to dugotrajan process u kojem smo napravili puno gresaka, ali i puno toga naucili. Sad mogu slobodno reci da smo oboje postali “sam svoj majstor”!

Da proslavimo ovaj veliki uspjeh, odlucili smo organizati “housewarming party”. Za sve nase prijatelje koji se vec skoro godinu i po dana pitaju kako je moguce da smo sporiji od najsporijeg puza i kako je moguce da vec toliko dugo zivimo u takvom svinjcu. Vec unaprijed znamo da ce osnovna tema razgovora za vrijeme tuluma biti sale na nas racun, ali nema veze. To smo i zasluzili.

Evo nekoliko slika:

- stol i stolice, a na zidu poster od Splita



- pogled u kuhinju



- stol i stolice s druge strane s pogledom na vrt



- crveni zid s posterom od Miró-a koji smo kupili u njegovom muzeju u Barceloni



- ormar pun svakakvih tricarija



- kauc i stolic i pogled vanka



- kauc i stolic s druge strane



- pogled u kut



- ormaric s nasom prastarom televizijom (treba nam nova)



- ormaric u spavacoj sobi



- krevet



- pogled kroz prozor spavace sobe



- nas mali veseli zuti hodnik



Post je objavljen 04.04.2006. u 14:07 sati.