Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Najbolji blog piše kuharica

Blog američke kuharice o francuskim jelima pobijedio je intimni dnevnik prostitutke te vodič kroz najbolje britanske greasy spoon kafiće. Blooker Prize pripao je Julie Powell.

Avanture američke kuharice među loncima u vlastitoj kuhinji osvojile su prvu nagradu među blogerima koji su postali autori tiskanih djela.
U nekoliko posljednjih godina redovito nadopunjavani web-logovi (blogs) postali su glavna oznaka interneta. Pretpostavlja se da trenutno postoji više od 60 milijuna blogova, a oni čiji su radovi izašli i u tiskanom izdanju bili su nominirani za Blooker Prize.
"Blooks su nova vrsta knjiga, hibridi između tiskovina i tehnologije", rekao je Bob Young, osnivač stranice Lulu koja organizira i sponzorira dodjelu nagrada.
Pobjednički blog život je počeo kao on-line dnevnik Julie Powell u kojem ona bilježi svoje uspjehe pri kuhanju po receptima iz kuharice tiskane 1961. - Mastering the Art of French Cooking Julije Child.
S vremenom je blog stekao kultni status među internetskim posjetiteljima, a nakon štampanja, knjiga je prodana u gotovo 100.000 primjeraka. Za nagradu se borilo 89 kandidata, uključujući i Belle De Jour, to su zapisi iz svakodnevnog života jedne prostitutke, te vodič o britanskim kafićima Russella Daviesa, koji je kao blog nosio naziv eggbaconchipsandbeans. No, Blookers pobjednici su - Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen by Julie Powell, Four and Twenty Blackbirds Cherie Priest te Totally Boned: A Joe and Monkey Collection Zacha Millera.
IskonInternet


Post je objavljen 04.04.2006. u 12:15 sati.