Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

23. druženje na go-sekciji O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 03. 04. 2006.

Ponedjeljak je. Kišna predvečer. Žurim. Moram srediti stvari u banki u svezi troškova za odlazak na Europsko parsko prvenstvo u Berlinu. Uspijevam sve to obaviti uz dovoljno vremena za stizanje na go-sekciju u Habdelić.
Tek što sam stigao, evo i Luke. On stvarno i ostvaruje što je najavio, a to su njegova redovna dolaženja na go. Nalazimo odmah i slobodnu učionicu. Obično je ovdje problem s učionicama, ali ovaj puta je sve kao da nas čeka.
Dolazi i Matej. Tu su i neki dečki koji su još na atari-gou i igraju prijetaljske partije.
Počeo je i sat, ali novijih od navedenih nema. Dečki s atari-goa brzo odlaze, jer kažu da idu na trening košarke. Ostadosmo Luka, Matej i ja. Igram s njima istovremeno na 13x13. Matej mi je opet prodao foru i zrušio solidnu skupinu kamenova i, naravno, pobjedio me i to u ravnopravnoj. Luki tako što ovaj puta nije uspjelo. Imali smo čast pokazivati go nekome tko dođe i pokazuje interes. Matej i ja igramo pokaznu partiju uz moje filozofiranje pripovedanjem o igri.
Dolazi i drugi sat, a s njime Josip i Tin. Sada četverica igraju mali turnir goa na 13x13.
Pogledajmo rezultat turnira. Igralo se handicap prema razlici kategorija podjeljenoj sa 3.

1. Matej Zakanj 6. kyu, 3 boda
2. Luka Vračan 17. kyu 1 bod
3. Josip Štajdohar 25. kyu, 1 bod
4. Tin Gregorek 6. interna kategorija, 1 bod
Matej je uvjerljivo pobjedio Josipa u prvoj rundi, ali evo iznenađenja. Luka i Tin šute i igraju. Nije baš Lukin stil šutnja. Mora biti da se nešto značajno događalo u toj partiji. Prilaze brojanju, a i dalje muk kod njih. Čujem Luku: 'Pobjedio me za pola poena.' Ponovo gledaju broje i stvarno pola poena za Tina.
U drugoj rundi vrlo brzo Matej izvještava da se Luka predao. Matej je ovdje profesor goa za sve. Često i mene sredi. Igraju Josip i Tin. Dolazi Tinova seka po Tina. Veli da ga mama čeka i da mora doma. Tin igra partiju do kraja i gubi, ali ne s velikom razlikom. Nakon te partije Tin odlazi i ostavlja partiju zadnjega kola bez borbe Mateju.
U trećem kolu se igra samo partija Luke i Josipa. Bilo je tijesno i Luka pobjeđuje za 4,5 poena.
Pobjednik je uvjerljivo Matej sa sve tri pobjede. Ostala trojica su se ispobjeđivali u krug. Ipak slijedi dodgovor o raspodjeli mjesta. Dogovoriše se da je Tin četvrti, jer je otišao i nije igrao zadnju partiju. Luka je drugi, jer je izgubio od Tina za samo pola poena, dok je Josip s nešto više pobjedio Tina, a Luka je sa 4,5 bio jači od Josipa. Matej je nešto računao po poenima i svi se složili s time. Ja sam samo čekao njihovu odluku i tako upisao u diplome.
Na kraju je Luka drugi, a Josip treći.
Slijedeći ponedjeljak ćemo opet biti ovdje. wave
bl. Muradenu

Post je objavljen 04.04.2006. u 08:39 sati.