Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubrovnikrockline

Marketing

GOVOR SNOVA

Što sanja nerođeno dijete? Ako je njegov ritam isti kao majčin, da li i sanja nešto slično ili je u svijetu svojih snova neovisan o majci? Dječjih psiholozi kreću se oko pretpostavki da tek rođene bebe sanjaju dvije trećine dana nesvjesno slažući mozaik sličica svog kasnijeg života. Snovi, fantazije i unutrašnje slike tim su nerođenim bebama posve bliske i razumljive; još posve malo dijete vjerojatno je u stanju da vidi vile, patuljke i auru čovjeka te iznova proživljava sadržaje tih slika u svojim snovima. S pojavom interesa za vanjski svijet i s razvitkom logičkog mišljenja dijete postepeno gubi tu svoju sposobnost.
Zašto onda ubiti nerođenu bebu (tj. pobaciti) kad se iz nje može razviti inteligentno i osjećajno ljudsko biće.

Mjerilo tvog neznanja jest dubina tvog uvjerenja o nepravičnosti i tragediji. Ono što za gusjenicu predstavlja kraj svijeta, majstor naziva leptirom. (Anonimus)

Nikad se ne zna neće li se ispostaviti d aje smrt najveći blagoslov za ljudsko biće, pa ipak je se ljudi plaše kao da sigurno znaju da je ona najveća od svih zala. (Sokrat)

Neznam, danas me pucaju čudni filmovi... Ali kažu da je sutra novi dan hehe...


REKLAME:

Yugo je dizajniran za petero ljudi. Jedan da sjedi na vozačkom mjestu a ostala četvorica da ga guraju.

"Kupite Yugo, neće da traje dugo "


P.S. Okotila mi se kučka (prvi okot), ubrzo će mali kerovi skakat oko kuće... Sutra ću ih prebrojat... Šest novih života...

Post je objavljen 03.04.2006. u 21:07 sati.