,loris1986.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/loris1986

Marketing

Osijek-Dinamo 0:0 headbang

Image hosting by Photobucket
Nakon poraza protiv Pule i Rijeke Dinamo je sinoć remijem protiv Osijeka produbio rezultatsku depresiju u kojoj se nalazi ovog proljeća. Baš kao i prošle subote u Maksimiru, “modri” su vukli konce igre, kontrolirali utakmicu i nizali prilike kao na filmskoj vrpci, ali niti jednom nisu uspjeli matirati izvrsnog domaćeg vratara Skendera. Premda su navijači gostiju skandirali u slavu Josipa Kužea i premda je Dinamo u drugoj dionici ovog dvoboja igrao čistu “simultanku” pred Skenderovim šesnaestercem, činjenica je da će ovaj rezultat unijeti nemir u Maksimir s obzirom na to da se golema prednost zagrebačke momčadi pred Rijekom sve dramatičnije topi.

Utakmica u prvom poluvremenu nikoga nije mogla oduševiti. Domaćin je u dvoboj unio herojsku dozu požrtvovnosti, borili su se Šuškovi nogometaši na granici fanatičnosti, a dinamovci su na trenutke izgledali previše nonšalantno pa izrazitih prilika gotovo da nije ni bilo sve do posljednjih desetak minuta.

Eduardo promašio sa dva metra

Tada je Kužeov sastav ubacio u višu brzinu i u nekoliko navrata posijao paniku pred Skenderovom mrežom. U 36. minuti u prilici je bio Ivan Bošnjak, no lopta je nakon njegova udarca sa 12 metara prohujala iznad grede. Minutu poslije domaća je mreža samo čudom ostala netaknuta. Tom zgodom Skender je u mat situaciji zaustavio Ettoov udarac, odbijenu loptu Eduardo je uputio prema praznim vratima, ali je na gol-crti iznenada niknuo Dedaj i još jednom izbacio loptu u polje. Na kraju ovaj “rikošet” zaključio je Modrić poslavši loptu kraj vratnice sa samo desetak metara udaljenosti.

U 40. minuti u novoj senzacionalnoj šansi našao se Eduardo. Poslije Buljatova ubačaja on je sa samo dva metra udaljenosti glavom prebacio gredu.

U cijelom tom razdoblju Osječani su rijetko i stidljivo prilazili kaznenom prostoru gostiju. Najbliže pogotku primaknuli su se u 21. minuti kada je Milas, pokušavajući centrirati, gotovo iznenadio Turinu, koji je tek vrškom prstiju stigao izvaditi loptu ispod same grede.

U drugoj dionici svjedočili smo izrazitoj dominaciji “modrih” i novom serijalu promašenih velikih prilika. U 58. minuti Chago je amortizirao loptu poslije Buljatova centaršuta i neometan sa 7- 8 metara pogodio spoj vratnice i grede. Prethodno je Etto bio neprecizan za samo nekoliko centimetara, kada je sa 12 metara “škaricama” tukao na Skenderova vrata.

Poništen gol

Svakako treba napomenuti da iz tog razdoblja igre datira i obećavajuća Milasova šansa. Osječki napadač našao se na samo 6-7 metara od Turine, no blok gostujućih defanzivaca spriječio je Dinamovu kapitulaciju.

U 78. minuti, u jeku Dinamove totalne nadmoći, Osijek je došao do svoje najbolje šanse na utakmici. Barišić se stuštio prema Turini s desnog boka i oštro tukao s deset metara, ali je vratar gostiju uspio odbiti loptu, na nju je natrčao Vitajić i oštro pucao, ali je na rubu peterca Drpić požrtvovnom intervencijom spasio “modre” od poraza.

U fotofinišu dvoboja Dinamo se napokon domogao pogotka, koji je sudac Šupraha na intervenciju svog pomoćnika poništio. U 87. minuti, naime, Mamić je bombom sa 25 metara rastegnuo Skendera, najbliži odbijenoj lopti bio je Eduardo i s pet metara je pogodio Skenderov desni kut. No, Kraljevićeva zastavica bila je visoko u zraku...

Josip Kuže: - U dva različita sam raspoloženja, nezadovoljan zbog rezultata, a zadovoljan zbog igre. Mljeli smo praktički svih 90 minuta, puno toga pokušali, no realizacija na posljednjim utakmicama nije dobra. Dečki su razočarani, nisu pobijedili, a uloženo je strašno puno. Ne smatram da je itko od igrača podbacio, igrano je u dobrom ritmu, a i Modrić na kojeg ukazujete stalno je imao nekog na leđima. Igra je dobra, realizacija ne.

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket



(Jutarnji list)

Post je objavljen 03.04.2006. u 17:29 sati.