Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cristiane

Marketing

5.9.1002, srijeda

Tužna sam.
Upravo se vraćam sa sastanka s nepoznatom osobom 'D.'
Da, to je Damien. ali vijesti su loše. Gotovo je. Mislim, s Hogwartsom. Ispalo je da su svi oni koji su prije 30 godina govorili da ta škola neće potrajati bili u pravu. Evo što mi je Damien rekao:

D: Criss, pomozi mi, nagovori baku da nastavi podučavati svoje štićenike, ja ću napraviti istu stvar sa svojim djedom, možda usp...
C: Damien, o čemu govoriš pobogu?
D: Ali... pa zar ne znaš? Baka ti nije ništa rekla?
C: Što mi je trebala reći?
D: Škola se raspada. S Hogwartsom je gotovo.
C: Nemoguće! Otkud ti to? Ma, ni ne zanima me. Damien, ne vjeruj svakom traču.
D: Criss, slušaj, ne! Ostani, vrati se, CRISTIANE! potrčao je i stao ispred mene. i dalje sam šutila Djed mi je to rekao.
C: Salzar??? Ti se šališ. Ali zašto?
D: Ne znam, nije puno govorio, bio je zauzet pakiranjem. On odlazi. Do kraja tjedna škola će propasti, prijateljstvo se srušilo, a s njim odlazi i sve što se postilglo.
C: Prijeteljstvo se... Ma što to govoriš, pa moja baka svaki dan odlazi s gospodinom Slytherinom na partiju šaha.
D: Mislim da problem i nije u tvojoj baki. Koliko sam uspio shvatiti, moj djed i Godric su se strašno posvađali. Godic želi dovesti bezjake.
C: BEZJAKE??? Pa ako dovede bezjake prijateljstvo neće biti važno, svi ćemo biti mrtvi!
D: Reci to starom Griffindoru.
C: Misliš da neću? Iz ovih stopa idem u Griffindorovu kulu.
D: Ne, stani! Razmisli, najvažnje je da škola opstane unatoč svemu. Zato sam te i tražio, da porazgovaraš s bakom. Reci joj da mora ostati sa svojim štićenicima, bez obzira na odlazak mog djeda i bezjake.
C: Učinit ću to.
D: Znao sam da hoćeš. Hvala ti. Sastat ćemo se opet, javit ću ti kada!

Otrčao je. Još uvijek ne mogu vjerovati...
Čula sam zvono i otrčala na Kućanske čarolije. Bolje da nisam, čim sam provirila profesorica Clockwise me napala i oduzela mi 60 bodova (da, 60 BODOVA! ) zbog kašnjenja. Dalje je bilo još gore, Clockwiseica se stvarno okomila na mene. samo zato što Irene, njena kćer, nije upala među štićenike moje bake. Grozno.

Dalje se dan popravio, Enyleah, Jane, Keirah i ja nismo imale više sati, pa smo otišle u šetnju perivojom. stale smo kod Tužnog bora (ima koru izrezbarenu u tužno lice) i pričale o svemu i svačemu. Ipak, preskočila sam priču o razgovoru s Damienom. Ne znam zašto... Jesam li dobro učinila?

Post je objavljen 02.04.2006. u 20:55 sati.