Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Mein kampf

Čini se da je Ivi Sanaderu politički uzor bio Slobodan Milošević. Kako drukčije protumačit jučerašnju Ivinu izjavu da je Ivica Račan kriv što danas nismo u EU?

Radi se o najobičnijoj zamjeni teza, koju je Milošević koristio tokom cijele svoje vladavine, a posebno za vrijeme rata kad su srpske snage napadale i u isto vrijeme srpski mediji objavljivali da su srbi napadnuti.

Tako isto sad čini Ivo. Zahvaljujući isključivo Tuđmanovoj diktaturi i neviđenoj pljački zvanoj privatizacija u režiji HDZ-a, Hrvatska danas nije u EU. Prebacivati odgovornost na Račana je, kako bi Šeks rekao, najobičnija blasfemija.

Prisjetimo se da je tek nakon smrti Tuđmana i pada HDZ-a, Hrvatska počela s približavanjem Evropi i da je hrvatsko gospodarstvo počelo izlazit iz recesije. Svi se dobro sjećamo da devedesetih nitko s nama nije htio nikakve kontakte jer smo slovili za zemlju u kojoj vlada diktatura.

Na kraju krajeva, stvarno je smiješno prebacivati krivnju na Račana koji je jedva i 4 godine bio na vlasti dok je HDZ prije toga bio punih 10 godina na vlasti i u tih 10 godina uništio hrvatsku više od rata.

Post je objavljen 02.04.2006. u 11:44 sati.