Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/faraonn

Marketing

Neki stari nemiri


(Pojedoše me samoće)

Djelovi ljepote
umaraju oči,
kao furije.
pomamno
jure.

Ne može
do kraja
samo
Božje lice.

Po planinama
plave se,
žbunjem
zajezerene,
bradavice.

Nosači ljepote
ne spuštaju oči.

Nije od stida,
a ni od sramote.

Strahuju za rez
što iz
nas toči,
na trajanje vida,
anđeoski vez.

U skladu sa Suncem
privija se lice.

Opet vihor
prebire po žbunju.

Odjenute traži
borovnice.









- 05:47 - Komentari (11) - Isprintaj - #
Dobro jutro ti želim Faraone!Preljepi stihovi !!! (Hera 03.03.2006. 06:42)

Sto li je to u covjeku sto mu stvara kocnicu. Ponese ga, dozvoli mu da da sebi oduska i onda...tjera ga da se zaustavi. Strah, bol,sjecanje,nesredjenost, nepovjerenje, izgubljeno samopouzdanje.....Sto li je to u covjeku usadjeno sto ga kljuca kad osjeti da je krenulo. Opet ga pocnu gusiti neki stari nemiri, kao da zele izazvati kajanje zbog novog razmisljanja. Te nase unutarnje samoce, ti nasi porivi, koji nas tjeraju da stanemo kad smo poceli, iako to ne zelimo, ali mi stajemo. Navike koje nas guse, zelje koje obecavaju ispunjenje, ali mrak proslosti baca sjenu na njih...Vjeciti oprez i pitanje, krenemo li korak naprijed, je li to korak ka boljem, ili pogresan korak.Nikako da shvatimo da je korak uvijek korak, u kakvom god smjeru krenuli i da je vazno pomaci se sa onog jednog, ucmalog i trulog mjesta.S pravo kazu da je i pad let, jer se krecemo.....Faraone, potpuno razumijem ova tvoja kolebanja u dusi, ove sukobe zelja i mogucnosti, straha od vremena koje neumitno tece, hoce li se stici. Stici ce se, uvijek se stizalo, ako je prijevozno sredstvo bilo ispravno, vozac pribran i usredotocen na cestu, a da li je cesta laka ili teska, ravna ili vijugava...ovisi o umijecu vozaca...Svi putevi nekuda vode, pocetak i kraj znamo...sve ostalo, mada ne zelimo priznati, umnogome ovisi i o nama. Hocemo li se prepustiti ili boriti. Hocemo li u zbunju vidjeti plave bradavice ili borovnice.....Dan neka ti je lijep i obecavajuci, a snovi neka se pretvore u stvarnost. (mirisdunje 03.03.2006. 07:14)

teško je biti sam....kao da onda sve vidiš u paru....i što je to što nas priječi da se pokrenemo....strah, od neuspjeha, od novih rana, od...dragi faraone, Sunce je na tvojoj strani....raširi krila i poleti...bez straha! šalje ti pozdrave skoro zaleđena mimoza!!!! (mimoza9 03.03.2006. 07:27)

:)) Čovjek kada ide prema cilju, mora se prvo osloboditi straha i imati vjeru u ostvarenje. Normalno je da postoje prepreke, ali tek one su izazov da se dođe do cilja. Treba samo gledati svoj cilj, kao buba koja prelazi cestu i ide prema parku, zelenoj površini..Ona ne razmišlja što će se njoj dogoditi na putu, koje sve prepreke mora proći, samo ide, i ne odustaje, jer samo vidi zelenu površinu... i to je dovoljno. Ne treba sumnjati u ostvarenje. Ono je već tu. Kada se krene, samo po sebi se ostvaruje! Just do it! Keep going. Go! Ugodan ti dan, pjesniče! (hope 03.03.2006. 07:56)

pozdrav............... (tihi 03.03.2006. 09:57)

Život nas je naučio da se na kapaljku radujemo. I kad kap svoj slađahni trbuščić malkice raširi, kad vidimo da može i većom sitna kapljica postati, uhvati nas strah da je ne potrošimo, da se ne rasprsne i nestane. Nikada ne znamo, možda su naši strahovi i utemeljeni, no nemoj, faraonne da ti strah i te sitne kapi sreće uništava! Ne boj se samoće, ne strahuj za rez, hrabar si stoput u životu bio, ma kako sutra bilo, do kraja ispleti ovaj svoj vez! (desiree8 03.03.2006. 12:38)

privijati lice u skladu sa Suncem....željela bih to postići...i da, otprilike su to moje riječi, vezano uz tvoj komentar na mom blogu...malo sam umorna danas, umorne su mi oči, pa...samo te još pozdravljam i želim ti ugodan vikend:) (Didi 03.03.2006. 15:23)

uistinu lijepi stihovi...veliki pozdrav =)) (Tratinčica 03.03.2006. 16:36)

ne daj se... lijepo vece i ugodan vikend zelim ti, pjesnice... (sjena sjete 03.03.2006. 17:18)

...ja ti samo želim Božji blagoslov.... (Man in Black 03.03.2006. 19:57)

Tvoje riječi čitam i čitam. Inače sam tu, ali ne pišem. Hvala ti na svim posjetama i tragovima koje mi ostavljaš. (Maura 03.03.2006. 20:28)




Post je objavljen 03.03.2006. u 07:02 sati.