Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/riandworld

Marketing

Žuti narcisi i sranja na blogu

Danas je usprkos najavljenom lošem vremenu osvanuo krasan sunčan dan. Spustila sam se pješke do grada, cijelo Korzo se žutilo od narcisa koje su Riječani kupovali sa štandova Kluba «Nada» ispred Gradskog poglavarstva. Naime, danas je već tradicionalni Dan žutih narcisa, kojima se širom Hrvatske ali i svijeta daje potpora borbi protiv raka dojke. U Rijeci se ove godine slavi i deset godina Kluba «Nada», udruge koja okuplja žene liječene od karcinoma dojke.
Osobno poznajem mnogo žena koje su aktivne u klubu. A «Nade» doista mnogo čine na popularizaciji svoga rada – one pružaju podršku ženama iz naše ali i susjednih županija koje se susreću sa ovom bolesti, ali i mnogo čine u prevenciji ovog tumora i upoznavanju šire okoline sa načinima ranog otkrivanja i liječenja rada dojke – organiziraju predavanja po školama, mjesnim zajednicama, poduzećima, pomažu nabavku mamografa u mnogim dijelovima naše Županije, organiziraju dolazak pokretnog mamografa u udaljenija naselja.

Rak dojke je u Hrvatskoj na četvrtom mjestu uzoka smrti žena svih dobi – a u biti, jedan je od najpreventabilnijih malignih tumora – za njega postoji vrlo uhodana i jednostavna shema ranog otkrivanja, koje je garancija izlječivosti i preživljenja.
Cilj «Nada» a i svih nas koji se bavimo tumorima dojke je : ako je već nemoguće spriječiti nastanak raka, otkrijmo ga u ranoj fazi, kada je «kvržica» mala, manja od 1 cm u promjeru i kada je izlječivost nakon operacije gotovo 100 %-tna !
Zato, cure i žene, redovito se pipajte po dojkama prilikom tuširanja (ili neka čine to vaši partneri, zašto ne?), jednom godišnje otiđite na ultrazvuk dojki, a nakon 40-te godine života i na mamografiju!
I, nadam se, da ste svi danas kupili barem jedan macić žutih narcisa...

Htjela sam ja danas, prvom aprilu i aprilililiju usprkos, još nešto pisati o raku dojke, o bogatstvu današnje riječke place i ribarnice...ali sam, na nesreću, prethodno otišla i pogledala svoj blog.
Pa sam vidjela i ovaj komentar :

Oooo... Comment deleted! What a girl! Bah! Yep that`s it, truth hurts! You know what, I`ll post your home phone number, cell phone number(Your private, and the one you got from KBC) all over the place, and I`m gonna make sure that everybody will get those. I will make your life a living night mare! You will remember the day when you wrote that crap about the kids and families with alot of children. Trust me on this, I will do what I sad I will. You can delete the comments as long as you want, or even report I DONT GIVE A SHIT about it. I will stop harrasing you the moment you do a public appologize to all those people you offended with yhe words written on your posts. This is just the beginning!
zakoniti - 01.04.2006. (06:11) - blog - #


Koliko god rekla da se neću više nervirati zbog budala, ovo me raspizdilo do daske.
Ne tako davno, neka ludara anonimka se nakalemila na mene, uvjerena da sam moja kolegica A.P. (što nisam) i svašta srala u komentarima.
Onda sam napokon došla pameti i zabranila mogućnost komentara anonimnim pljuvačima, ali se izgleda to isto govno (namjerno koristim ove termine !) snašlo i otvorilo blog na kojem ništa ne piše, ali može «preskočiti» zabranu i pljuvati dalje.

I prije par dana je ta ista spodoba u nekoliko navrata zlobno komentirala, pa sam ju brisala. Danas, vidim ovo ovdje!
Gnjusoba je, valjda inspirirana prijetnjama koje je na T-Zombixov mail svojedobno slao neki luđak nakon što je on objavio karikature Muhameda prenesene iz danskih novina, i meni poslala slične!!!
Ja sam ju (gnjusobu, naravno) prijavila administratorima. A nazvala sam i prijatelja koji radi u Policiji. Naime, ja uopće nisam ta osoba za koju bolesnik/bolesnica misli da jesam, kao prvo, a kao drugo, ne želim da me itko maltretira.
Pa stoga poručujem javno uredništvu Bloga.hr : uvedite mogućnost ignoriranja pojedinih blogera, koji se najmanje ponašaju poput blogera. Ili na neki drugi način stanite ovakvima koji prijete i vrijeđaju na kraj!

Smatram da svi vi znate dovoljno engleskog jezika da razumijete ovo što je ovaj kreten napisao, i da nema potrebe da prevodim.
A evo i mog odgovora :

Poslušaj me, govno jedno smrdljivo! Ti nećeš nikome zagorčavati život, da se razumijemo. Okani me se, zaobiđi moj blog na daleko. I ne postoji nikakva, ama baš nikakva šansa da se ja TEBI ili BILO KOME ispričam za svoje stavove i mišljenja i za bilo što napisano na mom blogu! Je li ti jasno???!!???
Nemoj me tjerati da te pronađem (a mogu, vrlo lako, vjeruj mi) – tada ću ti osobno polomiti ruke i noge i tako te izmlatiti da te neće, ne samo moja kolegica AP, nego ni svi najpoznatiji hrvatski i svjetski plastičari, moći skrpati.
Odjebi s mog bloga, stoko jedna gadna, mrš!!! Ili, da ti prevedem : fuck off !!!


Eto!



Post je objavljen 01.04.2006. u 16:30 sati.