Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kinotakara

Marketing

Pravilna probava je ključ dobrog zdravlja


Bolesti i poremećaji probavnog sustava mogu biti vrlo podmukao uzrok hospitalizacije, nesposobnosti, čestog izostajanja s posla i s bolešću povezanih troškova za naše društvo. Često trivilizirano, ignorirano, i pogrešno tumačeno, gastrointestinalne bolesti kronično muče više od 95 milijuna Amerikanaca; dokazano je 60%-tno povećanje u posljednjoj dekadi.



Činjenica je da je prosječan Amerikanac toliko izložen utjecaju toksina putem zagađene vode i zraka, sredstava za čišćenje, pesticida, sredstava za dezinficiranje i aditiva kao što to nikada prije nije bilo u povijesti čovječanstva. Osim toga, mnogo više Amerikanaca nego prije pati od jako oslabljenog imuniteta.



Zbog poremećaja probavnog sustava gotovo 38 milijuna Amerikanaca godišnje odlazi liječniku. Više od 37 milijuna slučajeva dijareje koji se godišnje dogode, između ostaloga, u Americi pojavi se kod oko 16.5 milijuna djece ispod 5 godina, rezultirajući s 3 milijuna posjeta liječniku svake godine i 163,000 hospitalizacija.



Prva stvar koju morate naučiti o načinu na koji funkcionira Vaš organizam je da sve unutar Vašeg tijela nije savršeno i čisto. Tamo se nalaze male tvari zvane toksini koje napadaju Vaš organizam. Kako su ti toksini ušli u Vaš organizam? Mnogo je načina na koje toksini mogu prodrijeti u organizam. Jedan od njih je okoliš - ukoliko je razina zagađenja visoka samo disanje zraka može dovesti toksine u Vaša pluća. Slijedeći način na koji ovi negativni toksini ulaze u Vaše tijelo je putem hrane koju svakodnevno jedete. Sve što jedete može potencijalno u organizam uvesti neke negativne tvari, s time da "junk food", bijeli prerađeni šećer i visoko prerađena hrana sadrže mnogo toksina.



Trik kako očistiti svoj organizma je vrlo jednostavan. Morate spriječiti te toksine da ne ulaze u Vaš organizam, mijenjajući način prehrane. Zamijenite sve "droge" koje stvaraju ovisnost s voćem. Npr. ukoliko svako jutro popijete šalicu kave, umjesto toga iscijedite dvije naranče i klementine i popijte svježi sok. Za to je potrebno oko 5 minuta i zaista Vam daje pozitivnu energiju ujutro. Nije potrebno da Vaš doručak bude obilan. Bolji je lakši doručak kako bi Vaš organizam očistio toksine.




Post je objavljen 31.03.2006. u 12:17 sati.