Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sp2006

Marketing

Pobjeda Intera, remi Milana

Lyon - Milan 0:0
Lyon - Stadion Gerland. Gledatelja: 39.000. Sudac: Konrad Plautz (Austrija).

Prvi put u klupskoj povijesti jednu europsku utakmicu Lyon je završio rezultatom 0:0. Tom kuriozitetu zasigurno je kumovao i izostanak najboljeg igrača Lavova Juninha, koji je pauzirao zbog kartona. Brazilac će igrati u uzvratu, ali neće Tiago - Portugalac je parni žuti dobio u 90. minuti.
U dvoboju koji nije obilovao prevelikim uzbuđenjima, Milan (Šimić na klupi) je bio bliži pobjedi. U prvom dijelu triput je Ševčenko bio u lijepim prigodama, ali je u junaka domaćih izrastao vratar Gregory Coupet, kojem je dvaput priprijetio i Kaka.
Houllierova momčad najbliže je zgoditku bila nakon Pedrettijeva ubačaja, na koji je krenulo puno igrača. Lopta nije dirala nikoga, no Dida je bio na oprezu te je panterskom reakcijom sačuvao mrežu. Milanov golman spremno je dočekao i Tiagov dalekometni projektil u smiraj utakmice.


Inter -Villarreal 2:1 (1:1)
Milano - Stadion San Siro. Gledatelja: 60.000. Sudac: Alain Sars (Francuska). Strijelci: 0:1 - Forlan (1), 1:1 - Adriano (3), 2:1 - Martins (54).

Žuta podmornica torpedirala je domaćine tek što je počelo - Riquelme je sjajno izbacio Jose Marija oči u oči s Toldom, koji je prvi pokušaj odlično zaustavio, ali za odbijanac Forlana više nije imao odgovor. Inter se, međutim, brzo oporavio od šoka.
Već u 3. minuti Adriana je u mutnoj situaciji zaustavio pomoćni sudac, ali u 7. pomoći gostima više nije bilo. Španjolcima je u opasnoj zoni loptu oduzeo Recoba, proigrao Stankovića, na čiji je ubačaj loše reagirao stoper Pena. Previše pogrešaka da sve to ne bi kaznio Adriano.
Nakon remija Milana i poraza Juvea barem jednu pobjedu talijanskim klubovima donio je Nigerijac. Obafemi Martins je u 28. minuti zamijenio ozlijeđenog Recobu, a u ranoj fazi drugog dijela iz blizine je okončao odličnu akciju dvostrukog asistenta Stankovića.
Do kraja je Inter pritisnuo u potrazi za trećim golom, no najbliže pogotku bio je Juan Roman Riquelme. Argentinčev udarac iz slobodnjaka završio je u vratnici. Uzvrati se na Madrigalu i San Siru igraju 5. travnja.
Forlan (1), Adriano (3)


Martins (54)



Post je objavljen 30.03.2006. u 22:03 sati.