Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Građevinska mafija odjela još jednu pobjedu u Zagrebu

Gradsko Poglavarstvo je na jučerašnjoj sjednidi odlučilo prihvatiti amandman oporbene gradske zastupnice Alenke Košiše Čičin-Šain, kojim se koeficijent sagrađenosti u stambenoj zoni povećava sa 2,5 na 3. Istodobno će se koeficijent gradnje parkirališnih mjesta sa 1,3 smanjiti na jedan.

To znači da će se na građevinskim parcelama sada moći graditi više stanova nego dosad, a parkirališnih mjesta manje nego dosad, i to gotovo za trećinu.

Dovoljno je pogledati na kaotično stanje s parkiranim automobilima okolo novo izgrađenih zgrada pa da shvatite da se ova odluka direktno pogodovanje građevinskim firmama, jer za zgradu s 20 stanova po starom pravilniku trebalo je osigurati 26 parkirnih mjesta, dok će po novom trebat osigurat samo 20 parkirnih mjesta.

Sad vi lijepo pogledajte koliko je to površinski 6 parkirnih mjesta. Za tu površinu zgrada će biti veća i na kraju stan skuplji, a parkiranje automobila bit će nemoguća misija. Naravno da investitore nije briga, jer oni žive u svojim vilama s ogromnim dvorištem i garažom.

Kako je u Zagrebu bog i batina Milan Bandić, onda je jasno da je ovo odobreno uz njegov blagoslov. Alenka Košiša Čičin-Šain je pak zastupnica iz redova HNS-a, stranke poznate po svojim uspješnim građevinarima kao što je Radimir Čačić.

Skuob interesa? Ma kaj vam je… halucinirate.

Post je objavljen 30.03.2006. u 12:56 sati.