Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bigmusic

Marketing

BON JOVI

Bon Jovi se smatraju jednom od rijetkih grupa koja je preživjela eru pop-metala '80-tih godina. Nakon glazbenog stila Def Lepparda uspješno su se približili rock senzibilitetu škole Brucea Springsteena, i postali melodični rock bend koji jednako privlači teenagere i kućanice.
Bon Jovi su pametno birali profesionalne tekstopisce i glazbenike s kojima su stvarali svoje pjesme, posebno rock balade, koje su ih držale u komercijalnom vrhu čitavo desetljeće. U svojim su videospotovima uvjek gurali u prvi plan frontmana Jon Bon Jovia i njegovo fotogenično lice, a sve zajedno omogućilo je njihovim albumima 'Slippery When Wet' iz 1986. i 'New Jersey' iz '88. da dođu direktno na vrh američke top liste i prodaju se u desecima mulijuna kopija diljem svijeta.
Početkom '90-tih Bon Jovi su već bili superzvijezde, a njihov album 'Blaze of Glory' osvojio je nominacije za Grammy i Oscar, za pjesmu iz filma 'Young Guns II'. Njihovi sljedeći album 'Keeping the Faith' (1992.) i 'These Days' (1995.) bili su novi hitovi, a Jon Bon Jovi početkom 1997. godine kratko odlazi u solo vode i objavljuje album 'Destination Anywhere', tek maleni glazbeni odmak od njegove grupe. Paralelno sa samostalnim materijalom Jon je počeo graditi i svoju više manje uspješnu glumačku karijeru.
Do 2000. godine grupu Bon Jovi istisnuli su sa scene novi rock bendovi, no oni iste godine objavljuju singl 'It's My Life' koji odmah postaje svjetski super hit i vraća ih u sam glazbeni vrh mainstrem rocka. Album 'Crush' i još uvijek mladenački izgled njihovog frontmana obnovio je njihovu elitnu poziciju na glazbenoj sceni, a 2002. donosi i njihov novi album 'Bounce' s prvim hit singlom 'Everyday'.
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 29.03.2006. u 15:39 sati.