Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

POA optužuje Andriju Draškovića za ubojstvo Llulzima Krasniqija


Novinar Gordan Malić koji u zadnje vrijeme snažno podušire ravnatelja POA-e Tomislava Karamaraka iznio je u današnjem Globusu optužbu na račun srbijanskog junaka crnih kronika Andrije Draškovića da je odgovoran za ubojstvo zagrebačkog Albanca Llulzima Krasniqija.

Andrija Drašković je najvjerojatnije kolateralna žrtva sukoba između POA-e i MUP-a, a njegovo je ime dobro došlo da se dodatno kompromitira Željko Bagić, kojega Predsjednik Stjepan Mesić namjerava vratiti na posao u Ured predsjednika. Da Andrija Drašković stvarno stoji iza ubojstva Llulzima Krasniqija, valjda bi prvo bio uhićen, pa bi onda novinari koji se napajaju informacijama iz POA-e o tome pisali. Ravnatelj policije Marijan Benko našao se Malićevim tvrdnjama u nezgodnoj poziciji jer mu se POA obavještanim obmanama upliće u istragu.

Druga žrtva POA-e je Željko Bagić, kojeg Malić povezuje s Andrijom Draškovićem, Ljubišom Buhom Čumetom i pokojnim Krasniqijem. Navodno je Krasniqi preko Bagića svojedobno primljen kod Predsjednika Stjepana Mesića, a o čemu je Tomislav Karamarko kao predstojnik UNS-a proslijedio informaciju Gordanu Maliću u Globus.

Karamarko je zadovoljan Predsjednikovom podrškom u pohodu na mjesto šefa buduće SOA-e, ali Željku Bagiću ne može oprostiti što ga je 2002-e izbacio iz Mesićeve blizine i s mjesta šefa UNS-a.

Predsjednik Mesić se založio kod britanske diplomacije da se Bagiću ukine status osobe nepoželjne za ulazak u EU zbog pomaganja Anti Gotovini.

Tomislav Karamarko ne može više napadati Bagića da je odgovoran za pomaganje Gotovini u bijegu jer bi time optužio i Predsjednika Mesića, koji je pak njemu dao podršku da postane šef svih špijuna. Zato se Bagića napada bočno, preko veza sa srbijanskom, albanskom i hercegovačkom mafijom. Predsjednik Mesić nije odgovoran što mu je bivši savjetnik bio povezan s mafijašima. Važno je samo da Bagića ne zaposli opet. - važno je Maliću i Karamarku.

Andrija Drašković u razgovoru s Dušanom Miljušem u Jutarnjem listu navodi da poznaje Hrvoja Petrača. No to priznanje nije dovoljno da bi ga se optužilo da je umiješan u ubojstvo Llulzima Krasniqija, iako je poznato da je ubijeni zagrebački Albanac svojedobno bio svjedok optužbe u suđenju dečkima s Knežije za koje se tvrdilo da su podređeni Hrvoju Petraču.

Petraču i Bagiću sklon Nacional otklanja sumnje s Hrvoja Petrača. Objavljuje fotografiju Nikice Jelavića, ali i urednika Globusa Marka Cigoja na Krasniqijevom pogrebu. Baca se sumnja na Vinka Žuljevica Klicu, kojega nije bilo na Krasniqijvom ispraćaju.

Nikica Jelavić (s podignutim sunčanim naočalama) i Mark Cigoj (poluzaokružen) u redu za izražavanje sućuti obitelji ubijenoga (photo by Nacional)


Mark Cigoj je razgovarao s Vjekom Sliškom kratko vrijeme prije njegova ubojstva. Nakon što je kralj poker aparata ubijen Cigoj je objavio, navodno ranije pripremani intervju u kom je Sliška predstavio ljubiteljem umjetnosti.

I Krasniqi je za Cigoja ljubitelj umjetnosti jer je pomagao glumca i režisera Dejana Aćimovića.

Bojim se da će i ovo mafijaško ubojstvo ostati nerazriješeno kao i brojna druga.


Post je objavljen 29.03.2006. u 14:32 sati.