Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

kašljete?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Sigurno već znate da je kašalj važan zaštitni refleks, ali i simptom mnogih oboljenja.

njegov nastanak ima nekoliko faza, a zanimljiv je podatak da vrijednost brzine izlaska zraka pri kašljanju na otvoru grkljana iznosi 540 km/h, što u makroskopskom svijetu odgovara brzini najjačeg orkanskog vjetra.

Podražaj na kašalj nastaje u živčanim završecimaepitela sluznice dišnih putova, a mogu ga izazvati razni vanjski podražaji, nagomilavanja bronhalnog sekreta ili patološki proces lokaliziran na stijenci dišnih putova( što se dešava kod različitih vrsta upale , alergije, degenerativnih procesa i slično).Image Hosted by ImageShack.us

Največe značenje kašalj ima kao zaštitni mehanizam respiratornog sistema.Koristan je kad uklanja čestice prašine , strana tijela, inficirani sekret ili viskoznu sluz koja začepljuje dišne putove.Međutim , kašalj može biti na različite načine škodljiv. Tako npr. struja zraka može inficirani sekret prenijeti s jednog dijela pluća u drugi ili u okolinu inficiranog bolesnika i na taj način dovesti do širenja oboljenja.Image Hosted by ImageShack.us

Jak i čest suhi kašalj uvijek smeta, jer osim što slabi bolesnika , vrši i mehanički pritisak na pluća, srce i krvotok.Upravo zato što kašalj opterećuje bolesnika i pogoršava bolest, potrebno ga je u tim slučajevima spriječiti.

Liječenje kašlja je simptomatsko.
Tako se suhi neproduktivni kašalj liječi tzv. antitusicima, tj. lijekovima koji smiruju kašalj, dok se za terapiju kašlja uzrokovanog nakupljanjem sluzi i drugih tekućina iz pluća ili dušnika koriste tzv. ekspektoransi koji potpomažu njeno izbacivanje.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

APITUSIK--ekspektorans-medni sirup s tinkturom timijana i propolisa-za iskašljavanje

APIPOL--antitusik-medni sirup s maceratom sljezovog korijena i tinkturom propolisa

BRONHI MED--cvjetni med s dodatkom tinkture propolisa i timijana-izuzetno dobar za djecu

Post je objavljen 28.03.2006. u 22:13 sati.