Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Stipo Pavić: Županijska bolnica duguje 7 milijuna maraka


Ravnatelj županijske bolnice «Fra Mihovil Sučić» u Livnu Stipo Pavić izjavio je da ta zdravstvena ustanova u ovom trenutku ima dugovanja od oko sedam milijuna maraka. Kako je kazao, od toga za neuplaćene poreze i doprinose na plaće djelatnika duguje oko četiri milijuna maraka, te za neizmirene obveze prema dobavljačima oko tri milijuna maraka.
Prema njegovim riječima, poslovanje županijske bolnice bilo je predmetom kontrole Porezne uprave, koja je utvrdila da po osnovi neuplaćivanja poreza i doprinosa na stvarne plaće za posljednje četiri godine ta zdravstvena ustanova duguje oko četiri milijuna maraka, bez zateznih kamata.

Dodao je i da dugovanja prema dobavljačima na dan 31. prosinca 2005. iznose 2,911.000 maraka, a najveći dio tog duga, istaknuo je, odnosi se na lijekove i potrošeni medicinski materijal nabavljen od proizvođača iz BiH.

Govoreći o financijskim problemima s kojima je suočena županijska bolnica koja ima 311 djelatnika, čelni čovjek te zdravstvene ustanove rekao je da su dugovanja koja je zatekao, kad je početkom ove godine izabran na dužnost ravnatelja, dosta velika te da će biti veoma teško izići iz te situacije jer on kako je kazao, želi da se uz plaće, sukladno zakonu, uredno izmiruju i sve druge tekuće obveze.

Ustvrdio je da su u sličnoj situaciji sve zdravstvene ustanove tog tipa u FBiH te da je poboljšanje naplate doprinosa za zdravstveno osiguranje od obveznika uplate doprinosa, jedini način da se sadašnji financijski problemi u zdravstvenu prevladaju.

(NINA) nv


Post je objavljen 28.03.2006. u 18:28 sati.