Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travelfreak

Marketing

najbolja stvar u zivotu

Najveca strast u mom zivotu su putovanja. Otkad znam za sebe cinilo mi se fenomenalnim vidjeti razlicite zemlje i upoznati razlicite ljude. Jos uvijek se sjecam mog prvog putovanja kad mi je bilo 16 godina – u Rim. Nisam mogla povjerovati da se to stvarno dogada, da cu ja stvarno posjetiti jednu stranu zemlju, da cu krociti nogom izvan Hrvatske. To mi se cinilo nevjerojatnim i potpuno nemogucim. Tih tjedan dana u Rimu su mi jedni od najljepsih trenutaka u zivotu. Po prvi put doci u kontakt s necim novim, to je jedinstven osjecaj. Nakon povratka kuci sam jos danima i danima prepricavala sve dogadaje. Rodbina je dolazila u posjetu samo da cuje moje entuzijasticne price.

Iako sam sad puno starija, moj stav o putovanjima se nimalo nije promijenio. Putovanja su najbolja stvar u zivotu. Ova nasa Zemaljska kugla je toliko velika i raznolika, da bi bila prava steta zakljucati se cijeli zivot u jednu minijaturnu zemlju kao sto je Hrvatska. Nemojte me krivo shvatiti, Hrvatska je prekrasna zemlja (pogotovo Split najlipsi grad na svitu!), ali ovaj svijet nam ima jos toliko toga za ponuditi, da to ne mogu tek tako odbaciti. Zato je moj zivotni cilj otkriti sto vise kutaka ovog naseg planeta. Upoznati sto je vise moguce novih kultura, krajolika i ljudi. Prosiriti vidike, steci nova iskustva, dozivjeti nove stvari, obogatiti moj zivot na sve moguce nacine. Zivot je prekratak da samo radim, jedem i spavam. Prije nego sta se snadem lezat cu u grobu i biti hrana crvima, ali prije nego sto se to dogodi, moci cu sama sebi reci: “Nina, zivjela si punim plucima i dozivjela si nevjerojatne stvari!”.

Zivot moze biti prekrasan i pun iznenadenja, ali to ti nece tek tako pasti s neba. Moras uvijek ici u potragu za onim necim sto te motivira, cini sretnim i ispunjava. Za mene su to putovanja.

25. svibnja idem 25 dana na putovanje po Meksiku i Gvatemali, neorganizirano, samo Bart i ja. Jedva cekam i vec sam pocela odbrojavati. Jos samo 2 mjeseca.

Post je objavljen 28.03.2006. u 14:58 sati.