Išleri
POTREBNO:
Tijesto:
18 dag margarina
20 dag brašna
7 dag šecera u prahu
1 žumanjak
10 dag oraha
Krema:
3 jaja
15 dag šecera
10 dag margarina
1 vanilin šećer
čokoladna glazura
NACIN PRIPREME:
Tijesto: umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i tanko ravaljati pa rezati male kolutice promjera 5 cm. Staviti ih na pobrašnjen pleh (ili staviti pergament papir) te peci oko 15 minuta na temperaturi od 190°. Pecene kolutice ohladiti, premazati kremom i spajati dva po dva. Krema: izmiješati jaja, šecer i vanilin šecer te kuhati na pari uz neprestano miješanje. Kada se krema zgusne, staviti je hladiti i u ohladeno umiješati pjenasti margarin. Svaki preliti cokoladnom glazurom.
Post je objavljen 27.03.2006. u 12:06 sati.