Damen kapric
POTREBNO:
Tijesto:
25 dag brašna
15 dag putra
1 žumanjak
1 žlica šećera
Krema:
6 žumanjaka
15 dag šećera
2 žlice brašna
5 dcl mlijeka
Snijeg:
6 bjelanjaka
20 dag šećera
NACIN PRIPREME:
Tijesto: 25 dag brašna, 15 dag putra, 1 žumanjak, 1 žlica šećera zamijesiti i razvaljati na prst debelo. Peći na namazanoj i posutoj tepsiji. Krema: 6 žumanjaka, 15 dag šećera, 2 žlice brašna, 5 dcl mlijeka kuhati na pari dok ne zgusne. Snijeg: 6 bjelanjaka i 20 dag šećera tući na pari sve dok ne postane tvrdo. Na pola pečeno tijesto namaže se krema i onda snijeg. Peče se dalje da ostane bijelo. Reže se mokrim nožem
Post je objavljen 27.03.2006. u 12:04 sati.