Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Udbaš oprostio udbašu

Josip Perković i Franjo Goreta


Svjedoči Franjo Goreta u Večernjem listu da je oprostio Josipu Perkoviću što je početkom sedamdesetih oragnizirao atentat na njega i Stjepana Bilandžića. Goreta je stvarno dužan Perkoviću i razumljivo je da ne želi svjedočiti protiv njega. Nema to veze s naoružavanjem Hrvatske.

Krajem šezdesetih u Njemačkoj emigranstka skupina predvođena Danom Šarcem, prema svjedočenju Tome Sedle, provalila je Goretu da radi za Udbu. Da bi se dokazao kao radikalni emigrant dali su mu zadatak da ubije jugoslavenskog konzula u Stuttgartu Savu Milovanovića. Nakon što je Goreta obavio zadatak našao se u njemačkom zatvoru. Time je posta i meta udbe jer ne samo što je prebjegao emigrantima već je i ubio jugoslavenskog diplomata. Zato je Perković imao zadatak organizirati njegovo ubojstvo.
Kad se Goreta vratio iz zatvora i uključio u Domovinski rat nastavio je suradnju s Perkovićem. Evo što piše čitatelj Večernjeg lista:

sokol 26.03.2006 12:43 Odgovor

goreta goreta

ostao si smrad kao što si i bio... udba te je posla da ubijaš ljude vani..hrvate koji su se borili za hrvatsku... kad su te otkrili i kao za lojalnost ti si ubio udbina čovjek da bi sačuvao svoju guzicu.. a onda su se udbini kurvini sinovi pokušali tebi osvetiti... a kad je došla Hrvatska ti si se opet njima vratio...taj zločinac perković ti je omogućio da se useliš od jednog admirala kuću s bazenom u splitu.. za 4. brigadu si nabavljao opremu a preko Perkovića si je uvozio u Hrvatsku i merveštojer si uzimao sebi kao i razliku u novcu . jer si prikazivao da ista skuplje košta negoi je koštala.. pa kad su te provalili potjeran si iz vojske a iz admiralove kuće... a Perković je kupio mjesto kod Tuđmana s uvozom oružja koje mu je Stanko Čolak udbaš iz Beograda slao preko Mađarske samo da se Franji Tuđmanu uvuče u guzicu... pokrio je sve glaven institucije svojom mrežom dok smo mi krvarili na bojišnici ... a taj Perković i manolić su očistili sve hrvate za koje su osjetili da bi im mogli stavrati probleme.. od Paradžika.. Barišića... i dr... a ti i dalje skuži kao i dosad svojim mentorima.. završit ćeš kao i oni.. nećete imat s kim kavu popit..


O suradnji Perkovića i Gorete za vrijeme rata pisao sam na linkovima:

Vojni policajci iz Šibenika teško optužuju Željka Maglova, Tvrtka Pašalića, Franu Goretu i Ivana Livaju za teška krivična djela!

Josip Perković u Upravi SIS-a prijetio je 1993. poručnicima Jošku Goviću i Tomislavu Matiću jer su predsjedniku Tuđmanu pisali o kriminalu u Šibeniku!


Post je objavljen 27.03.2006. u 12:01 sati.