Bljesak kocke
POTREBNO:
Biskvit:
5 žumanjaka
15 dag šećera
12 dag brašna
5 bjelanjaka
1/2 praška za pecivo
Krema:
3,6 dl mlijeka
1 puding od vanilije
15 dag šećera
5 dag čokolade
malo ruma
20 dag margarina.
petit keksi
šalica crne kave
2 šlag pjene
NACIN PRIPREME:
Biskvit smiksaj i stavi peći na 220 stupnjeva, kad je gotov ostavi da se ohladi. Krema: stavi kuhati 3 dl mlijeka, posebno izmiješaj šećer, puding i preostalo mlijeko. Tu smjesu umiješaj u vrelo mlijeko zajedno sa čokoladom. U hladno umiješaj margarin i malo ruma. Biskvit premaži polovicom kreme, petit kekse umoči u crnu kavu te slaži na kremu ,na kekse izlij drugu polovicu kreme, premaži šlag pjenom te posipaj čokoladnim mrvicama.
Post je objavljen 27.03.2006. u 11:58 sati.