Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Po rukama se dama poznaje....

Nokte njegujem sama. Novac koji ustedim na taj nacin, investiram u kvalitetne proizvode. Stara poslovica kaze - pogledaj zeni u ruke i znati ces koliko drzi do sebe. . Evo sto nam trenutno nude police parfumerija - uz nadolazeci ljetni look i preplanuli ten Gold Shimmer od Chanela, bordelsko crveni od MAHA (cosmetic vitality 398), intenzivno crveno-rozi ton od B.Brown -Tulip Opaque, cink nijansa od Chanela- Shangei Red.
Jako tamno crveni ton ima L'oreal Jet Set Shine 611. Zelite li dodati samo bijelo-srebrni odsjaj - Nivea lakovi, recimo Diamond Star 75. Topla njezna, zlatna nijansa (ne bljestava) Manhattan Pastel Passion 315, za 3 eura, ako vam se i ne svidi, niste puno ulozili. Moj favorit je golubinje- plavo- siva od MAHA Cosmetics; Rejoices 397. Ili baby roza-savrseni ruzicasti ton nije lako naci- Nail Colour 198 od Makeup Factory. Za nude-look od YSL-a La Laque 17 Diamant Rose. Ili smjer poznate nijanse wood rose od M.A.C-a Frost Abstract. Tko voli tamnu bez -Catherine Pearl beige 227. Ili jedna tipicna candy boja Liliac Sky od Chanela- srednje snazna pink. Za one koji vole neutralnije tonove koji se ne tuku sa garderobom, mogu iz iste linije preporuciti Violette, Casmhere, Bengal i Jasmin.

Anna Sui ima zavidnu kolekciju boja, preko 50, otkacene boje imaju firme kao Hard Candy prekrasna ambalaza, savrsena, kao i Urban Decay tamo mozete naci boje na granici perverzije poput: reddish purple with a green sheen, silvery purple with a hint of green te moj favorit soft, blue-gray with lavender.

Da su nokti kod tamnijih lakova uvijek kratki, tek nekoliko milimetara dugi, to znate. Ako vam se zuri mozete namazane nokte uroniti u ledenu vodu, biti ce za tren suhi. Moja procedura je ovakva - prvo skinuti stari lak, jer su nokti uvijek ali uvijek namazani cak i ako je to samo proziran lak ili neki nude ton. Dakle komadicem vate i odstranjivacem bez acetona pritisnuti nokat, tako drzati 2-3 sekunde i povuci u jednom smjeru i odlucno. Ne ribati simo tamo, tako ostecujete nokat. Dobro oprati ruke, ako imam volje i vremena priustim si parafinsku kupku, nakon cega je koza poput djecje, onda sljedi masaza noktiju nekom specijaliziranom kremicom a dobro ce posluziti i bademovo ili maslinovo ulje. Dobro izmasirati, ukloniti suvisne tragove masnoce. Prvo ide bazni lak (pogotovo ako nanosite tamnije tonove a ne zelite da vam nokti ruzno pozute) na to ide lak u boji i na to ide cover - tj. überlack koji stiti sve skupa i daje dodatni sjaj. Suvisno je za spomenuti da radim sve kucanske poslove i to svakodnevno, ali ovako obradjeni nokti traju sigurno 3 dana, sto je puno, pogotovo kod tamnijih nijansi. Znam za teoriju da bi se nokte trebalo pustiti da "disu" bez icega na njima par dana ali ja nosim stalno nalakirane nokte godinama i nis im nije, dapace su cvrsti, zdravi i nelomljivi.

Ako vam ipak pozute a ne zelite sljedecih 5 godina nositi tamne lakove kako bi to prikrili- u parfumeriji kupiti denture cleanser i u njemu mociti nokte, druga opcija je kupiti 3% hidrogen peroksid i s malo pecilnog pomjesati u omjeru 1:2 u korist hidrogena i to nanjeti na nokte i ostaviti 5 minuta. Ako ne funkcionira onda u sami hidrogen 3% umociti ali 3 minute i nakon toga umasirati maslinovog ulja ili ne kreme za nokte …i sljedeci put koristite bazni lak i ustedite si ovu proceduru.



Post je objavljen 27.03.2006. u 16:06 sati.