Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/loris1986

Marketing

Dinamo-Rijeka 1:2

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

DINAMO - RIJEKA 1:2
1:0 Etto (6')
1:1 Rendulić (20')
1:2 Vugrinec (86')

Oko 20.000 gledatelja vidjelo je odličnu utakmicu u Maksimiru, a većina od okupljenih ipak je morala zapljeskati gostima koji su Dinamu nanijeli prvi domaći ovosezonski poraz.

Za Dinamo je sve počelo sjajno, a osim glasne podrške sa sjevera, ukrašene lijepom koreografijom, posebno je raspoložen bio Luka Modrić.

U samo nekoliko minuta stvorio je Modrić dvije prilike, a u šestoj minuti iz daljine je uputio oštar udarac koji je Žilić zaustavio, ali je i loptu spustio točno na nogu Ettoa, koju je Brazilac rutinski spremio u mrežu.

Desetak minuta kasnije Modrić je još jednom zaprijetio Žiliću, ali vratar Rijeke ovog je puta bio mnogo sabraniji.

No isto se ne može reći za Drpića, koji je u 20. minuti 'asistirao' Krunoslavu Renduliću pri izjednačujućem golu za Rijeku. Naime, Rendulić je pucao sa 20-ak metara, a Drpić se našao na putu lopti, dotaknuo je te prevario svog golmana Turinu.

'Modre' taj pogodak nije mnogo dekoncentrirao te su nastavili u svom ritmu. Čak su i postigli gol, ali sudac ga je zbog zaleđa Chaga morao poništiti.

U drugom poluvremenu čvrsti Rijekin bedem malo se pomaknuo prema sredini, pa ni napadi 'modrih' nisu bili toliko ubitačni. Posebice u prvih 15-ak minuta nastavka.

No, od 66. do 70. minute Dinamovi su igrači stvorili tri stopostotne prilike, od kojih dvije za Bošnjaka, a jednu za Da Silvu, ali nisu ih iskoristili. Točnije, Žilić ih je uspješno zaustavio.

Rijeka se oslobodila pritiska, a tada su na scenu stupila dva Dinamova igrača. Jedan bivši Daniel Šarić i jedan, navodno, budući - Davor Vugrinec.

Šarić je s desne strane odlično centrirao, lopta je preletjela cjelokupnu Dinamovu obranu i sjela točno na nogu Vugrineca, kojem nije bilo teško pogoditi za 1:2, odnosno pobjedu Rijeke.

Ovom pobjedom Rijeka je smanjila zaostatak za Dinamom na deset bodova, ali dobila i dodatnu injekciju samopouzdanja uoči srijede i prvog polufinalnog okršaja u hrvatskom Kupu protiv Hajduka.


Post je objavljen 26.03.2006. u 10:19 sati.