Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. Proljetni otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 25. 03. 2006.

Krenula je još jedna proljetna serija naših velikogoričkih turnira goa. Sedmi puta za redom je to tako od kada smo počeli s stalnim igranjem vikend-turnira u Velikoj Gorici.
Ovo proljeće je krenulo s dosta posjerćenijim turnirima. Danas nas je bilo 21. Već standardnoj trojki Zagrepčana Robiju, Nikoli i Filipu priključio se danas i Tine iz Kranja. Na taj način je ovaj turnir bio internacionalni.
Vrijeme za razmišljanje 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90. Odigrano je pet kola.
Pogledajmo sada konačni ishod.

1. Zakanj Matej 7. kyu (Velika Gorica), 5 bodova i sos 16
2. Jovičić Robert 10. kyu (Zagreb), 4 boda i sos 15
3. Smud Mladen 3. dan (Velika Gorica), 4 boda i sos 14;71
4. Meštrović Stjepan 6. kyu (Velika Gorica), 4 boda i sos 14;68
5. Zadjelović Siniša 10. kyu (Velika Gorica), 3 boda i sos 15
6. Robotić Tea 8. kyu (V.Gorica-Vukovina), 3 boda i sos 14
7. Ugarčina Marko 11. kyu (Velika Gorica), 3 boda i sos 12
8. Vračan Marko 10. kyu (Velika Gorica), 3 boda i sos 11;61
9. Likosar Valentin 7. kyu (Kranj), 3 boda i sos 11;45
10. Pejanović Filip 17. kyu (Zagreb), 2 boda i sos 16
11. Perković Matej 16. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 15
12. Sever Ivica 25. kyu (V.Gorica-Vukovina), 2 boda i sos 12
13. Vračan Luka 17. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 11;61;3
14. Pejak Manuel 23. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 11;61:2
15. Primetica Nikola 20. kyu (Zagreb), 2 boda i sos 11;57
16. Galeković Filip 25. kyu (V.Gorica-Mraclin), 1 bod i sos 13
17. Riđanec Ana-Marija 25. kyu (Velika Gorica), 1 bod i sos 9;54
18. Jurić Marko 25. kyu (Velika Gorica), 1 bod i sos 9;40
19. Karupović Adil 22. kyu (Velika Gorica), 1 bod i sos 7
20. Maslač Mateo 25. kyu (Velika Gorica), 1 bod i sos 1
21. Reščić Ivana interna kategorija (Velika Gorica), bez bodova i sos 5
Nove kategorije: 25. kyu: Ivana Reščić
Uvjerljivo, sa svih pet pobjeda, danas je bio Matej Zakanj. Šteta što nije došao Petar Sirković kojega je Matej pobjedio prošlu subotu. Bilo bi posebno vidjeti kako bi Matej s njime prošao u mogućem revanšu, ali sada uz tri prednosna kamenčića. Uvjerljivost je vidljiva iz niza pobjeđenih. Savladani su drugoplasirani Robi, trećeplasirani Mladen, petoplasirani Siniša, šestoplasirana Tea i jedanaestoplasirani imenjak Perković. Iz skupine vodećih jedino mu se 'izvukao' Meštar. Matej misli ozbiljno
Drugoplasirani je ovaj puta bio Robi. Pomalo čudan mladić koji ide od neraspoloženja i slabih rezultata do vrlo vrijednih pobjeda. Danas je ostvario vrijedan rezultat. Posebno su ga razveselile tijesne pobjede protiv Meštra za 1,5 poena i protiv Tineta za samo pola poena. Od četvorke sa 4 završna boda on je imao najbolje sos-bodove.
Mladena je već u drugom kolu pobjedio vrlo raspoloženi jaki Matej Zakanj. Nastavio je sakupljati bodove, ali Matej je ostao neuhvatljiv svima. Rutinski iskustvom sakupio je bodove do kraja turnira, ali dalje od trećega mjesta se nije moglo.
Meštar je izgubio samo od Robija za nesretni 1,5 poen. I on je pobjedio sve ostale, ali maksimum je bio samo 4 boda. Robi je imao bolji sos, a Mladen uz isti sos je bio bolji tek na sosos-bodovima. Tako mu ostade tek četvrto mjesto.
Peti je Siniša. Krenuo je dobro, ali tada ga u trećem kolu zaustavlja pobjednik turnira Matej, a u poslijednjem kolu i Meštar.
Tea je bila šesta. I ona je kao i Siniša izgubila u trećem i petom kolu. I nju je pobjedio pobjadnik Matej, ali u nposlijednjem kolu. U tećem je izgubila od Tineta. Kaže da je bila bolja i onda su nastrupile pogreške kada je Tine počeo komplicirati. Na to joj ja kažem: 'Nedostaje ti igre, kondicije igranja goa.' Pred njom je za dva tjedna Europsko prvenstvo u parskom gou u Berlinu. Misli valja usmjeriti tamo, ali uz igru ovdje.
Rutiner Marko Ugarčina je sredio Severa, Filipa Galekovića i na kraju Matej ali Perkovića i sakupio tri boda za sedmo mjesto. Dobro.
Za Markom još jedan Marko slijedi. Ovaj je sada na osmom mjestu a preziva se Vračan. I ovaj tri boda osvaja. Pobjedio je taj i trećega Marka Juriča malog. Uz njega ubilježio je i Nikolu i brata Markovog Luku.
Tine na bojište stiže uz kašnjenje malo. Navratio vidjeti nas nakon poslova nekih u blizini Hrvaške. Skoknuo je do nas da nas vidi i druži se z nami. Fala Tinček na poseti. Se igra. Lepo se i nama vidi tebe ovde. Bomo i mi prišli na turnir na Bledu pri tebi. Tine je zmago proti Tee in Filipa Pejanovića. Na koncu je dao partijo za samo pol pike proti Robiju. Škoda, al Robi res igra. Na koncu tri pike in deveto mesto z eno partijo manj.
Filip Pejanović se trudio, ali su tu bili i neki jaki protivnici. Nema prigovora porazima od Meštra, Tineta i Mladena. Napredovanja u kyuu ovaj puta nema, ali je ovo dobro došlo za hvatanje kondicije. Biti će. Samo ustrajno i s voljom. Na taj način i uspjesi će biti vrijedniji.
Matej Perković, šahista, mislilac. Nešto ga izbor parova nije mazio. Naletje na ppobjednika imenjaka, pa na Mladena. Uf! Položio je oružje i pred Ugarčinom. Pobjede protiv Ana-Marije i Luke bile su mu dostatne samo za mjesto jedanaesto.
Ivica nakon starta s tri poraza od puno jačih Tee, Mladena i Ugarka se nekako izvadio pobjedama na kraju s Ana-Marijom i prijateljem iz susjednog Mraclina Galekovićem. Bio je čak dobar dvanaesti.
Trinaesti je Luka. I nije toliko važan rezultat i mjesto, jer on će biti jači. Najvažnija je njegova volja i lijepo vladanje. Luka, striček Mladen ti čestita na tome.
Manuel vidno napreduje i savladava prve stepenice po kyuevima. Ovaj puta s dvije pobjede je četrnaesti. Jednak je po bodovima, sosu i sososu sa Lukom. Tek na sodos-bodovima je Luka bolji za jedan. To su zbrojevi bodova pobjeđenih protivnika.
Nikola je jednak s Manuelom na kraju po bodovima i sosu. U sososu je slabiji i mjesto je niže bio.
Slijedi petorka sa samo po jednom pobjedom. To su: Filip Galeković, Ana-Marija, Marko Jurić Adil, i Mateo. Adil nije igrao poslijednja dava kola, a Mateo jer stigao samo na poslijednje.
Polsijednja je bila Ivana. Ona je prvi puta na takovom turniru. Igra u Centru u Kolodvorskoj. Ovim je potvrdila svoj 25. kyu.
Krenuio je i nastavlja se proljetni jiz bturnira. Pred nama je 2. proljetni. Igra se u subotu 01. travnja s početkom u 10:30. Biti će taj kao i ovaj turnir sada.
bl. Muradenu wave

Post je objavljen 25.03.2006. u 21:37 sati.