Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/foolishgames

Marketing

Istjerivanje đavola iz Emiliy Rose

Image Hosted by ImageShack.usAjme... Šta je ono bilo u kinu... Ma koji me je vrag tira da gren u kino gleda vaki HOROR?!?!?! Ajme... Film je bi blago rečeno PRESTRAŠAN!!! Traje 119 min.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Nije bilo sa previše katastrofalnih scena, ali one koje su bile su vridile za najmanje 100 filmova horora! Gledala san ih puno, ali ovi je definitivno bi najgori!!! U jednoj sceni san se toliko pripala da su mi suze došla na oči... A šta da rečen... Ne more se to tako dobro opisa kako je bilo odglumljeno... Jednostavno morate pogledat film(ili bolje rečeno nemojte)!!! Evo za kraj i par slika iz filma, pa morete otprilike zamislit kako je to išlo...
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Ovaj film nastao je na temelju istinita događaja, smrti djevojke 1976. godine u Njemačkoj tijekom egzorcizma. Upravo je taj događaj potaknuo Crkvu da donese nove smjernice o egzorcizmu nakon gotovo 400 godina, što je učinjeno Novim obrednikom iz 1999. godine.
Radnja je smještena u SAD-u, imena likova su izmišljena, tokom filma prikazane su Emilyne (Jennifer Carpenter) vizije i grčevi (koji su više nego dobro odglumljeni). Emily je bila katolikinja a otac Richard (Tom Wilkinson) nepokolebljiv u vjeri koji joj je uistinu želio pomoći, a optužen je za ubojstvo iz nehaja. Suđenje je prikazano kroz stajališta raznih osoba: liječnika, odvjetnice, tužitelja, antropologa, obitelji, prijatelja. Svatko od njih je imao različita razmišljanja glede slučaja, ko šta su i stajališta u stvarnome životu kad se radi o toj temi (neki vjeruju u demone, neki ne, a neki pak misle da je moguće, ali ne žele u to vjerovati). Odvjetnica (Laura Linney) je skeptična ateistica, no vjera oca Richarda potakla ju je na nova razmišljanja. Tužitelj (Scott Derrickson) je vjernik, metodist, ali pretjerano vezan uz činjenice, te i on mora mijenjati stav. Na kraju suđenja otac Richard je optužen i dodjeljena mu je uloga "krivoga". Ne ide u zatvor, već sutkinja prihvaća savjet porote o tome da je kazna za njega bila pritvor u kojemu je "boravio" do kraja suđenja.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Za kraj iman još samo re ČUVAJTE SE AKO SE PROBUDITE PO NOĆI U 3 URE!!!!!!! Da van ove riči budu jasnije, ako se usudite, pogledajte film...

Post je objavljen 26.03.2006. u 18:12 sati.