Plešem i JOMDANCE ®! (JazzOrientalModern Dance),trbusniples.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trbusniples

Marketing

Plešem i JOMDANCE ®! (JazzOrientalModern Dance)

Moram priznati da sam se tu u San Franciscu prvi put susrela s ovakvom vrstom plesa i prvi put sam čula naziv jomdance ®. Isto tako, prvi puta imam učitelja :) koji je, btw. fenomenalan plesni pedagog i užasno zabavan istovremeno.
Kako svatko od nas ima svoj individualni stil plesa - pokrete i glazbu koji nam pašu više ili manje i slično, tako i ja volim miješati različite stilove, pa to radim i na svojim satovima trbušnog plesa. To znači da ne podučavam isključivo egipatski, turski ili ne-znam-već-koji specifični stil orijentalnog plesa, već kombiniram, odnosno radim svoju vlastitu fuziju stilova, ovisno o trenutnom raspoloženju, pa tako plešemo i američki tribal, pa malo i hip-hop, andaluzijski romski i slično. Kako imam nešto iskustva iz jazz dance-a, a volim modernu disco glazbu, gušt mi je plesati kombinaciju pokreta iz trbušnog plesa sa modernim pokretima na npr. Akona, Shakiru i ostale 'MTV zvijezde' .
Nego, back to the topic, što je jomdance ®? Glazbeni stilovi su posljednjih godina evoluirali i počeli se stapati jedni s drugima, rezultat čega je potpuno novi glazbeni stil. Logičan odgovor na ovu pojavu je spajanje jazz dance-a i modernog plesa, baleta i orijentalnog plesa. Rezultat je etno-kulturalni plesni stil JazzOrientalModerndance - jomdance. Moj učitelj jomdance-a je ujedno i njegov kreator Said el Amir - karizmatičan i discilipiniran profesionalni plesač s vrlo sistematičnom plesnom tehnikom (baziranom na ESTODA® metodi - ESsential Technique of Oriental DAnce). Potpuno sam se pronašla u ovom Saidovom stilu: stil je vrlo zabavan, moderan i ostavlja dovoljno prostora za izražavanje vlastite kreativnosti.

JOMDANCE ® - kreator: Said el Amir

(Said je inače iz Njemačke i pokušat ću ga dovesti u Hrvatsku da nas uči Jomdance)

www.jomdance.de



Post je objavljen 25.03.2006. u 01:18 sati.