Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

22. turnir go-sekcije O.Š. 'Eugena Kumičića' Velika Gorica – 23. 03. 2006.

Razmišljao sam o tome kako situaciju ovdje dovesti do nekog radnog ozračja. Nekolicina učenika stalno galamom, jurnjavom i izlascima iz učionice stvaraju situacije u kojima se ne može smisleno raditi. Glede toga sam na početku održao govor o potrebi poboljšanja vladanja, a nekima sam čak i priprijetio udaljavanjem iz rada go-sekcije, da se zaštite oni koji žele raditi na gou. Nekako su me sumnjičavo gledali, bili smireni na kratko, ali uskoro počelo ponovo po starom. Ja odmah postrožih i nekako se stanje počelo mijenjati. Tako ćemo sada i ubuduće. Raditi će oni koji to žele, a uvjeti za to će im se poboljšati. Za ludovanja ima livada okolo.
Igralo se go na ploči 13x13 kyuevi i 6. interne, a ostali po dvije partije atari-goa na 9x9. Izbor protivnika je bio švicarskim sistemom.
Pogledajmo što uradi razigrana grupa ova.

1. Manuel Pejak 23. kyu, 10 bodova i sos 27
2. Lovro Pavlaković 25. kyu, 8 bodova i sos 24
3. Ivo Nedić 25. kyu, 6 bodova i sos 27
4. Marko Jurić 25. kyu, 6 bodova i sos 26
5. Iva Miković 4. interna kazegorija, 6 bodova i sos 22
6. Kristijan Bačić 1. interna kazegorija, 5 bodova i sos 20
7. Mateo Maslač 25. kyu, 4 boda i sos 33
8. Stjepan Borovec 6. interna kazegorija, 4 boda i sos 27
9. Nikola Batković 2. interna kazegorija, 3 boda i sos 25;107
10. Matea Borovec 3. interna kazegorija, 3 boda i sos 25;99
11. Ana Miković 1. interna kazegorija, 3 boda i sos 24
12. Matej Bačić 1. interna kazegorija, 2 boda i sos 11
Nove kategorije:
5. interna kategorija: Iva Miković
2. interna kategorija: Kristijan Bačić
Manuel je danas prvi puta igrao kao 23. kyu. Bilo mu nekako čudno zarobljavati po osam kamenčića za pobjedu u atari-gou. U gou na 13x13 svi su protiv njega bili crni uz samo 0,5 komi. To je jedan prednosni kamenčić. Sada je on 'šef parade'. Sve to je Mauel i potvrdio uvjerljivom pobjedom na turniru u svim partijama koje je danas igaro. Pobjedio je uvjerljivo i Lovru.
Lovro je bio drugi. Nekako mu baš ne ide to s prostorima. Pravi je majstor u hvatanju kamenčića, ali prostor je nešto drugo. Nedostaju mu turniri na velikim pločama subotama.
Ivo Nedić polako postaje pravi igrač goa na prostor. Vide se rezultati igranja na velikoj ploči. Ima još dosta nejasnoća, ali je sve bolji u ovoj igri.
Marko Jurić je vješt, ali uobičajeno slaže kamenčiće na ploču, pa što ispadne. Tako često izgubi grupu da ni sam nezna kako. Često mu govorim: 'Marko ovo je misaona igra. Treba razmišljati. Gledaj malo.' Marko ipak i dalje slaže, makar Mladen stalno nešto gnjavi.
Iva je danas najuspješnija od internih kategorija i napreduje u 5. internu. Izgubila je jedino od Lovre.
Kristijan se odljepljuje od početne 1. interne. Ubuduće će morati zarobljavati po dva kamenčića za pobjedu. Njegov brat Matej je došao na drugi sat rada i nije mogao nadoknaditi neigranje na početku.
Stjepan je nekako sve mirniji, ali mu još uvijek izleti poneki neartikulisan krik. Biti će nešto od njega.
Slijedećeg četvrtka smo opet tu.
Pripremio bl. Muradenu

Post je objavljen 24.03.2006. u 08:43 sati.