Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Drvar: Općina nije isplatila pet plaća



Načelnici općine Drvar Anka Papak- Dodik izjavila je danas da je zbog poznatih razloga u vezi s raspodjelom prihoda od PDV-a situacija u općinskom proračunu od početka ove godine katastrofalna.. Prema njezinim riječima, zbog toga je dovedeno u pitanje financiranje osnovnih materijalnih troškova korisnika proračunskih sredstava i normalno funkcioniranje općinske izvršne vlasti.

Drvarska načelnica izjavila je za agenciju NINA da zbog izostanka prihoda od poreza na promet proizvoda i usluga u prva tri mjeseca ove godine korisnicima općinskog proračuna, među kojima i zaposlenima u općinskoj administraciji još nisu isplaćene plaće za studeni i prosinac 2005. i prva dva mjeseca 2006.

Kad je riječ o punjenju općinskih proračuna prihodima od poreza na promet proizvoda i usluga koji je 1. siječnja ove godine preimenovan u PDV, ista je situacija i u ostalim općinama Hercegbosanske županije koje su prema izjavi njihovih načelnika na rubu financijskog kolapsa, a korisnici općinskog proračuna u ovoj godini nisu primili ni jednu plaću.

Načelnik općine Bosansko Grahovo Duško Bilćar, glamočki načelnik Rade Gvero i čelnik izvršne vlasti općine Tomislavgrad Zdravko Prka, izjavili su da smatraju nedopustivim ponašanje državnih i federalnih vlasti u vezi s blokiranjem raspolaganja prihodima od PDV-a koji po zakonu pripadaju općinama, a zakazivanje sjednice Ustavnog suda FBiH na kojoj će se o tome odlučivati tek 30. ožujka nazvali su neozbiljnim.

(NINA) nv


Post je objavljen 23.03.2006. u 10:50 sati.