Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gamexp

Marketing

Ferrari 599 GTB rasprodan

Poslovni čovjek iz Zagreba platio je gotovo dva i pol milijuna kuna za talijansku jurilicu. Ove je godine samo pet primjeraka tog modela namijenjeno Hrvatskoj i svi su već prodani.


Ferrari 599 GTB, koji je nepoznati kupac platio 320.000 eura, prvi je automobil s 12-cilindarskim motorom koji je u Hrvatskoj prodan putem službene mreže zastupnika. Mnogi se, naime, primjerci Ferrarija na hrvatskim cestama voze pod talijanskim i ruskim registarskim oznakama jer su po njih Hrvati potegnuli preko granice kako bi izbjegli plaćanje poreza.

Za ovu godinu Hrvatskoj je namijenjeno samo pet primjeraka i svi su već prodani. Ograničen broj vozila manji od potražnje na raspolaganju je i u ostalim zemljama, pa kupci iz susjednih zemalja svoj primjerak automobila snova pokušavaju kupiti u Hrvatskoj, potvrdio je Večernjaku Agim Skura, direktor marketinga tvrtke Autocommerce.

Kupac modela 599 GTB, premijerno pokazanog u siječnju ove godine u Detroitu, u svoj će Ferrari sa 620 KS sjesti tek potkraj ove ili početkom iduće godine. Na Zagreb Auto Showu bit će izložen najtraženiji i najjeftiniji Ferrari, model F430, koji stoji oko 1,695.100 kuna.



Ferrari F430 se, međutim, neće prodavati na Zagreb Auto Showu jer se po zatvaranju salona mora vratiti u Italiju. Ostale luksuzne vozilice poput Bentleyja, Lamborghinija, Porschea, ali i Audija, BMW-a i Mercedesa bez sumnje će biti rasprodane, uz uvjet da i ti primjerci nisu posuđeni samo za izlaganje


Post je objavljen 23.03.2006. u 15:01 sati.