Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uraljamanyc

Marketing

Nikad amerikanca od mene...

Sinoc smo isli vanka u neki Mexicki restoran. Onoj mojoj priji amerikanki, koju vucen na sve zivo, inace poznata iz price "kako smo gledali Oprosti za kung fu i prezivjeli", e njoj je bia rodendan. Ovde je obicaj da se onoga ko slavi vodi vanka, a ne ka kod nas, da onaj koji slavi vodi druge. Ja se jos uvik ponasam ko balkanac, kad je moj - slavim ga americki, kad je tudi - slavimo ga po obicajima iz mog kraja.

I otisli mi u Mexicki restoran, meni nikako nije jasna moja karma, jer ja koja zaboravim i posolit i popaprit kad kuvam, uvik zavrsim po nekim restoranima di se jede ljuto i papreno... Doduse nije meni toliko do ica', koliko do pica. Volim margarite, a obozavam kad mi daju MENU samo za margarite. Margarite na sto nacina, boja i okusa..tek se odlucis koje ces voce, a vec se treba mislit koju ces teqilu da ti muckaju..hmm ma teqila je teqila...sta ja znan posli 10te koja je vise bila..daj sta das...tako nekako ide razgovor u mojoj glavi..na glas kazem; " molim vas de julia".
E onda jos moras odlucit oces li sa soli ili bez soli...oces li smrznutu (ili odmrznutu valjda) ili da ti stave led unutra...ahhh DAJ MI NESTO POPIT !!!

A tek kad uzimaju narudzbu..e oces ovo, oces ono, kako ces da ti riza bude, sa graskom, bez graska, sa zacinom, bez zacina (bez, bez!!), a oces da ti zamotamo i prelijemo sirom, ili bi radije sama motala..(sama bi gacala) ...ahh sto pitanja, a sve pocne od toga : "molim vas jednu Pueblu".
Ja svoje pice i ice' narucujem po sistemu "sta se zna izgovorit to je i jestivo".

I taman kad pomislim kako sam to dobro odradila, dodu sa idejom za kavu...ja naravno kazem ka sta bi svi rekli, "regular', al' kad dode red na moju priju, tek onda svatim koliko sam ja obicna i bezidejan,pa ni kavu ne znan naruci kako triba... "molim vas obicnu kavu, sa 2% mlijekom, stavite mi kesicu smedeg secera sa strane, malo cokolade na vrh, ne mijesat, u duplu salicu za ponit"




Post je objavljen 23.03.2006. u 13:43 sati.