Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lopticaskocica

Marketing

Time managment i koke

Sve u životu možete raditi stihijski, a možete i upravljati svojim vremenom da često imate daleko više vremena nego u prvoj varijanti. U tijeku dana svima nama iskrsne mnogo stvari i upravo sam čula jednu sintagmu, ali meni ne odgovara da zovem u to vrijeme jer se ne sjetim i jer radim nešto drugo, desi se ovo ili ono.

Slažem se ja da se mnogo toga desi nenadanog u tijeku dana. Pogotovo ako se želi dati maksimum, ali ja nastojim raditi drugačije iako mi se uz sve planiranje u zadnje vrijeme desi da istina nemam dvanaest satno radno vrijeme, ali imam obaveza upravo za toliko sati. Nakon takvih sam dana kao krepana mačka, makar i dva zadnja sata sjedila kod frizera i kao nešto radila za svoj gušt.

Istina je da ja odavno planiram dane, pa čak i što ću ili neću napraviti u narednih par sati. Slažem prioritete. A kad radim, radim.....

Sve više shvaćam da je s vremena na vrijeme potrebno samo ljenčariti. Čak ni ništa raditi, a još manje biti prisutan.

Što želim reći, kao i svima u ovoj branši obaveze su navalile na mene, a postoji i u žena samica puno privatnih događanja, koje su kao obaveze, jer iako ih voliš, prešlo ti je u naviku i ne može se bez toga. Na kraju si u cajnotu kao i ostatak populacije :))))

Babinjak je bio super, a moram priznati da sam od susjeda dobila onu narodnu mudrost čemu i zašto toliki napisi o ptičjoj gripi. Želi se ubiti domaća kokica, neovisna proizvodnja peradi, želi se stvoriti ovisnost o industrijskoj hrani. Po njihovom pitanju pitanje domaćih kokica i povrtnjaka je pitanje ljudske neovisnosti i za njih ( u prosjeku šezdeset i pet godina) to nikamo ne vodi.

Dva sata smo raspredale o okusu industrijske hrane, gmo rajčica i domaće kuhane juhe. Koje nitko više ne kuha. Jer kao nema vremena. Domaća juhica od domaće kokošetine i s malo teletine (sama kokošja nije dobra jer je preslatka) i s rezancima od domaćih jaja bez problema može posramiti bilo koji restoran. Kad odem u restoran i kad vidim kako se ljudi guštaju pod navodno domaćom juhom (meni ima okus kao da je netko u toj tekućini noge oprao), malo mi je neugodno. Isto ide navodno domaće mlince....Još devedestih u Velikoj Britaniji Free Range Chicken (to Vam je domaća kokica koja hoda naokolo i pase travicu) je bila četiri puta skuplja od industrijske, a oni koji su je kupovali znali su zašto i kako i koja je to razlika u okusu i kvaliteti. Ista je stvar s mlinscima, štrudlom, pitom i raznim domaćim kolačima. Mislim oni su supermarketima izgledaju sjajno, ali tek....nema ga i u tome je problem.

E da u mom tom rasporedu uletjelo par slobodnih sati. Mogla bi odraditi unaprijed nešto. I hoću dva sata. No dva ću sata provesti u šetnju. Sunce su najavili, a ja ga želim, želim sunce i protegnuti malo noge....

Post je objavljen 23.03.2006. u 11:42 sati.