Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

Final Destination 2 (2003)

Image Hosted by ImageShack.us Final Destination 2, SAD, 2003.
Redatelj: David R. Ellis
Glume: Ali Larter, A.J. Cook, Michael Landes, T.C. Carson, Keegan Connor Tracy, Jonathan Cherry, Justina Machado, Linda Boyd, Tony Todd...
Ocjena: 8

Rijetki su dobri i zabavni horrori. Naravno da ima dobrih horrora, bogme ima i zabavnih, ali vrlo ćete rijetko naći horrore koji su u isto vrijeme i dobri i zabavni.
Jučer sam dobio priliku vidjeti taj hvaljeni nastavak meni osobno izvrsne jedinice te bez problema mogu reći da ne samo da se nisam razočarao, nego je ovo po meni definitivno nastavak koji je nadmašio original u svakom pogledu.
Formula je ista kao i u originalnom filmu- djevojka imenom Kimberly Corman (A.J. Cook) zajedno je s frendovima na putu. Isprva se sve čini idealnim, no uskoro dotična dobije nekakvu viziju kojom predvidi groznu nesreću na lokalnoj autocesti u kojoj ona i skupina ostalih vozača pogibaju na najgore moguće načine. Napravivši paniku među prijateljima i zastoj na autocesti, Kimberly nitko ne povjeruje, čak ni njezini frendovi, no nakon što se umiješa i policija, Kimberly i malena grupica ostalih vozača bivaju "odstranjeni" s autoceste samo da bi se nekoliko trenutaka kasnije Kimberlyina vizija ostvarila te se ta nesreća zaista i dogodi.
Isprva se nakon nesreće sve se čini normalnim, no ubrzo svi preživjeli počinju misteriozno umirati na najgore načine te sada Kimberly zajedno s jedinom preživjelim iz jedinice Clear Rivers (Ali Larter) mora pronaći način da izbjegne smrt. No ono što ona ne zna je to da se smrt ne može dva puta prevariti...

Image hosting by Photobucket Kao što sam već naglasio i kod originalnog filma, ovaj film se pokazao kao jedno veliko iznenađenje, posebice mislim na specijalne efekte. Kao i u originalu, početak filma je bio predobro napravljen, a scene smrti na početku i na sredini su bile prejebene i puno bolje od onih u originalu (hvala CGI efektima što postoje). Također velika pozitiva filma je i Tony Todd koji u ovom nastavku ima puno veću ulogu nego u jedinici. Moram pohvaliti i Davida R. Ellisa koji je napravio dosta dobar posao i pokazao se kao izvrsna zamjena Jamesa Wonga (redatelja jedinice) te Ali Larter koja makar nije briljirala u jedinicu, u ovom filmu je bila i više nego sjajna. Kao najveću manu filma bih izdvojio na trenutke dosta drvenu glumu pojedinih glumaca te malo prebizaran kraj, no to su jedine loše stvari u filmu.

Sve u svemu, ovaj genijalan nastavak se pokazao kao pravo osvježenje u bilo kojem smislu, od izvrsnih specijalnih efekata do vrlo originalnih smrti. Ako ne tražite film u kojem je gluma za čistu peticu, a scenarij briljantan, onda je upravo Final Destination 2 film za vas, a to je i ujedno jedan od onih izvrsnih i rijetkih nastavaka koji je nadmašio original. U svakom slučaju, film koji se treba pogledati.

Post je objavljen 25.03.2006. u 18:32 sati.