Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

HKDU Livno opet kreće u akciju


Vodstvo Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU) BiH u Livnu je imenovalo tročlano stranačko povjerenstvo koje će pripremiti izbornu skupštinu livanjske podružnice te stranke koja je nedavno raspuštena. Na čelu tog povjerenstva je Anto Popović, a članovi su Marko Ursa i Velimir Čečura.

Govoreći o razlozima raspuštanja livanjske podružnice predsjednik HKDU-a BiH Ivan Musa rekao je kako se dosadašnje vodstvo te stranke vrlo oportuno ponašalo, te kako je svoju političku opciju promijenilo iz čisto osobnih interesa.

Poručio je da će HKDU u Livnu djelovati u skladu s dogovorenom stranačkom politikom i svojim stranačkim dokumentima ili ga u toj općini neće ni biti.

Čelnik HKDU-a BiH ovom prilikom upozorio je na vrlo težak položaj u kojem se nalazi hrvatski narod u BiH, ustvrdivši da su Hrvati svedeni na najnižu razinu od prestanka postojanja Herceg Bosne.

Hrvatske političke stranke pozvao je da „prestanu s razbacivanjem glasova“ i svoje aktivnosti podrede interesima hrvatskog naroda, a kritike je uputio i HDZ-u BiH koji, prema njegovu mišljenju, nema jasnog stava u pogledu aktualnih ustavnih promjena.


(NINA) nv



Post je objavljen 21.03.2006. u 10:41 sati.