Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neoriginalnaadresa

Marketing

Knjiga je moj najbolji prijatelj

U prošlom sam postu pisala same gluposti... Ovaj put pokušat ću napisati ipak nešto pametnije...

Obožavam čitati knjige. Svaki dan pročitam barem nekoliko stranica.
Čar knjige otkrila sam još kad naučila čitati i odtad knjigu takoreći ne ispuštam iz ruke. Moje "najluđe" doba bilo je kad sam bila treći razred. Tada mi je mama knjigu doslovno morala čupati iz ruke. Toliko sam bila luda. U knjižnici sam u pravilu bila svaki drugi dan.

Najviše volim čitati tinejđerske romane, dnevnike, a tu i tamo pročitam i koji krimić. Knjiga me razvedri i nasmije, ali i rastuži. U knjigama pronalazim toliko mudrih i pametnih zaključaka, razmišljanja, stvari koje dugo pamtim. Kad čitam knjigu osjećam kao da ja to sve proživljavam, kao da je to drugi dio mene. A opet, kada sam loše volje jednostavno utonem u taj drugi svijet i na sve iz stvarnog života jednostavno zaboravim. Moji najveći problemi postaju oni iz knjige koje ipak mnogo lakše podnijeti jer znam da nisu stvarni.
Mnogi danas smatraju da su knjige bezveze, da su dosadne i zamorne. Danas čitanje jednostavno nije u modi. Normalno da tako svi misle kada je jedino što su u životu pročitali lektira. I ja ne volim čitati lektire, jednim dijelom što to baš moram, a drugim jer su lektire dosadne i staromodne. Ima i dobrih
lektira, a postoji i razlog što baš te knjige moramo čitati. No ne bih sada u to ulazila. Ono što sam htjela reći jest da kad pročitaš jednu dosadnu knjiigu kao što je gotovo svaka lektira logično je da misliš da je svaka knjiga takva. Ali nije tako, treba samo pogoditi ono što te zanima i utonuti u čitanje.

Uglavnom čitanje je nešto u čemu nalazim svoj spas, knjiga je moj najbolji prijatelj koji me nikada nije izdao niti povrijedio.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

P.S. Za sve koji imaju problema s čitanjem zbog moje pozdine: dok ne saznam kako se mjenja boja slova čitajte tako da tekst označite, onda se sve vidi :)

.

Post je objavljen 20.03.2006. u 18:39 sati.