Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmajkovito

Marketing

Što razvod čini ženama

Žalim se ovih dana da mi se previše toga navalilo na glavu, odjednom i sve neke važne stvari. Mozak mi “zakuhao”, sve se pari. Ali dobro je, stižem sve, uglavnom. Životni prostor je malo rusvaj, ali primjetila sam da nekako najbolje funkcioniramo u tom kreativnom neredu. Kad krenem forsirati neku nametnutu urednost, nastaju tenzije i nerazumijevanja. Pa dobro, neka onda bude nered! A ja uvjeravam sebe da je kreativan i idem naprijed s onom – dok smo zdravi-dobro je!(Što godine čine ženama!)
Pa sam tako danas čudnim spletom okolnosti ostala sama poslije podne na par sati, što isto spada u male blagoslovljene trenutke. Ostavila sam sve, skuhala kavu i dodala malo amara unutra (mmmmm...fiiino).
I onda sam otvorila Novi list. Ma ne da sam se iznervirala, sve mi je prisjelo, nisam ni otišla dalje od druge strane. Žena je dobila otkaz, jer se razvela. Četiri godine je simultano za gluhonijeme osobe prevodila prijenose svete mise na HTV-u, ali nakon što se razvela, otkazana joj je suradnja s obrazloženjem da je javna osoba i da nije prikladno da osoba koja se razvodi bude u prijenosima religijskog programa.
U životu se vodim za onom narodnom: ni jedan dinar ne zvoni sam za sebe. Koji zveket je ona pustila da nije prikladna i kome nije prikladna? Ženi u takvoj životnoj situaciji, oduzeti i prihod!? Tko tu daje, i kome, kakvu pouku?
Osvrt Branka Mijića odražava i moje raspoloženje i drago mi je da je reagirao. Sada čekam ženske i ine udruge koje bi se trebale oglasiti, jer netko ipak mora zaštititi ovu ženu.
Mada, pokušavajući se staviti u njen položaj, što joj vrijedi i da je vrate na isto radno mjesto, kada su joj dušu već povrijedili, a to je nepovratno i treba imati snage živjeti i raditi opet u sredini koja te bez milosti odbacuje u trenu.
I tako, dok neke žene sebi mogu priuštiti poslijepodnevnu dokonu kavu s raznim dodacima, bez obzira na nered, neke muku muče s problemima koji su neobjašnjivi razumu. Ja na takve stvari “poludim”. Od nemoći.
Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 20.03.2006. u 19:00 sati.