Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrvice

Marketing

Vampirski gulaš

Evo jedan lijepi recept..
Vampirski gulaš

Panonski specijalitet

Potrebno:
750 g svinjetine
100 g masti
150 g luka
20 g češnjaka
20 g pelata od rajčice
10 g brašna
2 dl svinjske krvi (ili neke druge po želji)
2 lista lovora, lišće peršina, sol, papar

Opis:
Usitnjeni luk popržiti na masti. Dodati meso narezano na kockice. Dodati usitnjeni češnjak, peršin, lovor, sol i papar. Kada meso porumeni, dodati brašno i pelate od rajčice. Podliti s toliko vode ili juhe da meso bude prekriveno. Pirjati na niskoj temperaturi dok meso ne omekša i povremeno prema potrebi podlijevati. Kada meso omekša, nastali umak odliti u posudu s krvi, dobro promiješati i preliti preko mesa. Prokuhati još 5 minuta.



Post je objavljen 20.03.2006. u 11:32 sati.