Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hskzrinjskimostar

Marketing

ZRINJSKI - SARAJEVO 3:1

Svi koji su danas bili na utakmici mogli su vidjeti sav sjaj Zrinjskog koji je odigrao šampionski i svu bijedu BiH nogometa koja se odražavala u suđenju. Bit ću slobodan pa ću napisati da je Zrinjski trebao dobiti bar sa 5 pogodaka viška da je sudac imalo bio nepristrasan. Krenimo redom, od ranih jutanjih sati grad je bio pun momaka u dresovima i sa šalovima Zrinjskog i Ultrasa. Svi putevi vodili su ka klubu navijača odakle je odzvanjala navijačka pjesma u čast slavnog imena Zrinjskog. Što se bližio početak utakmice na ulicama grada je bilo sve više policije. Nekih satak i pol prije utakmice pred stadionom se zagrijavaju grupice Ultrasa a sve je puno organa reda.
Što se bližio početak utakmice sve veća rijeka navijača Zrinjskog se slijevala ka stadionu. Ultrasi su polako išli ka stajanju, ostali ka zapadu. Stadion odavno nije bio puniji, po mojoj slobodnoj procjeni oko 9000 navijača, od toga na stajanju oko 1500. Gosti su sprovedeni na gornju tribinu i bilo ih je nekoliko stotina.

Vrijeme je bilo idealno za igru i Mostar je opet disao nogometni i šampionski. Zrinjski je krenuo u sastavu:
Mitrović, Vidić, I.Džidić, D.Džidić, Landeka, Žuržinov, Smajić, Đurić, Bišćević, Žižović i Joldić.

Zrinjski praćen burnim navijanjem kreće silovito od prve minute. Redaju se dobre šanse i pokušaji, poglavito su opasni pokušaji sa bokova. Nije trajalo puno a stadion je na nogama, Bišćević nabacuje u šesnaesterac Joldić se najbolje snalazi i Zrinjski vodi sa 1-0.
Umnjesto da se protivnik koji je grogiran, jer sem što su gubili 1-0 ostali su i sa 10 igrača pošto su više gledali kako prebiti naše igrače nego da igraju nogomet. Zaista je sve bilo kao naručeno za Zrinjski, ali grubu grešku naše obrane koristi Obuća i izjednačava rezultat.
Slijedeći napad mogao je ponovo donijeti radost za Plemiće ali je Smajić zamalo neprecizan. Zrinjski naravno kontrolira igru i samo je pitanje kada će gostujuća obrana pokleknuti. Odlično igraju Žižović i Žuržinov sa jedne, te Smajić sa druge strane a apsolutni vladar sredine terena bio je Bišćević.
Prodor Žižovića prema golu gostiju zaustavljen je grubim prekršajem u šenaestercu i sudac Panić je morao svirati jedanaesterac. Uzaludni su bili protesti gostiju, Žižović je sam i realizirao kazneni udarac i ponovo urnebes na stadionu. Sa 2-1 i završava prvo poluvrijeme. Moglo se biti zadovoljan prikazanim u prvom dijelu.

U drugo poluvrijeme Zrinjski ulazi sa dvije zamjene, izašli su D.Džidić i Bišćević??? a ušli Karadža i Ramović. U drugom poluvremenu Zrinjski je apsolutno nadigrao Sarajevo koje nije imalo niti jednu ozbiljnu priliku za pogodak. Sa druge strane Plemići su imali nekoliko izvanrednih šansi preko Žižovića i Žuržinova. U mjesto Žižovića ulazi Diarra koji je u prvom svom dodiru sa loptom imao sjajnu šansu ali je pucao pored gola. Nedugo zatim tamnoputi igrač Zrinjskog na opću radost stadiona prima loptu pretrčava dobar dio terena i postiže gol za 3-1.
Još nekoliko dobrih prilika imali su nogometaši Zrinjskog a što Sarajevo nije popilo još nekoliko pogodaka mogu zahvaliti pomoćnom sucu koji je neopravdano prekinuo nekoliko protunapada. I glavni sudac je bio na istom nivou, poznati krvnik Zrinjskog Panić podijelio je toliko žutih kartona da ih je teško nabrojati. Na kraju je iz samo sebi poznatog razloga dao i crveni karton Joldiću.
Zrinjski zasluženo slavi, bolji je i mnogo više od Sarajeva nego što to krajnji rezultat kaže. Samo zahvaljujući sucima idu sa dva gola manjka kuću a bili su zreli za petardu.

Ultrasi fenomenalni, izvaredne zastave na kopljima, pjesme na zavidnom nivou, bakljada kod prvog gola samo su dio današnjeg repertoara izvanrednih Ultrasa koji su bili i više od 12 igrača danas Zrinjskom. Svaka čast momci tako se navija za svoj klub uprkos nejasnoćama i represijama prema vama.

Gostujući navijači na gornjoj tribini, pomalo i dosadni sa onom pjesmom gdje jedan vodi a drugi ponavljaju. Naravno kao i predhodnih godina napuštju utakmicu mnogo ranije, ovaj put i dvadesetak minuta pred kraj.


zrinjski.info

Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 19.03.2006. u 23:44 sati.