Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/roxxy155

Marketing

MARIAH CAREY


Myspace Layouts & Myspace Layouts

Myspace Layouts




BIOGRAFIJA
Mariah Carey rođena je 27. ožujka u Long Islandu, New York. Ona je najmlađa od troje djece. Njena majka Patricia, podrijetlom Irkinja, bila je operna pjevačica iz Indiane. Njen otac Roy bio je venezuelanski inžinjer zrakoplovstva.

Sa dvije godine Mariah je već pokazivala nadarenost za pjevanje. Dok je njena mama uvježbavala komad "Verdi's Rigoletto", zaboravila je iznenada tekst. Mariah joj je pomogla otpjevavši pjesmu perfektno do kraja. Njena majka je tada primjetila njenu nadarenost. Od Mariahine 4 godine, majka joj je davala nastavu iz pjevanja. Mariah je već tada bila u stanju svaku pjesmu koju je čula bez pogreške otpjevati.

Mariahini su se roditelji rastali kada je ona imala tri godine. Njihov je zajednički život od početka bio poremećen zbog predrasuda iz njihove okoline. Naime, Marahin otac bio je tamnoput dok je njena mama bila bjelkinja. Posebno je njena starija sestra Alison trpjela zbog toga. Ona je imala jako tamnu kožu, pa je uvijek bila cilj predrasuda.

Nakon što je završila High School, nije imala vremena da ide na College. Sve što je htjela bilo je, postati pjevačica. U toj namjeri je nitko nije mogao spriječiti.

Počela je pisati tekstove za svoje pjesme. Prvi su bili "Someday" i "Love Takes Time". U to vrijeme je upoznala i Bena Marquies. On je imao mali studio za snimanje gdje je ona napisala svoje prve pjesme. Nešto kasnije je napustila svoju majku i otišla u New York City, da bi vlastitu sudbinu uzela u svoje ruke. Tamo je među ostalim radila i kao konobarica. Navečer bi onda išla kod Bena u studio.

Nakon nekog vremena snimila je i svoju prvu demo kasetu, no nažalost nije mogla naći nikoga tko bi ju poslušao. Bilo je nekoliko ljudi, zainteresiranih za njene tekstove, no ona nije htjela da netko drugi pjeva njene pjesme. Tada 18godišnja Mariah dala se nagovoriti da radi kao backup-pjevačica za Brendu K. Starr. Ona zapravo nije htjela taj posao, no jedan od njenih prijatelja, koji je bio u Brendinom bandu, uspio ju je ipak nagovoriti da prihvati taj posao.

ALBUMI
Albumi sa Mariahom Carey:
Luther Vandross: Songs (1994): Endless Love
Babyface: The Day (1996): Everytime I Close My Eyes
Men In Black (sndtrk) (1997): I Can Make You Happy (sa Trey Lorenz)
JD: Life in 1472 (1998): Sweetheart
VH1 Divas Live (1998): Chain of Fools (sa Aretha Franklin): My All, Make It Happen
Whitney Houston: My Love Is Your Love (1998): When You Believe (sa Whitney Houston)
The Prince Of Egypt (soundtrack) (1998): When You Believe (sa Whitney Houston).

rolleyesMariah Carey 1990
Emotions 1991
MTV Unplugged 1992
Music Box 1993
Merry Christmas 1994
Daydream 1995
Butterfly 1995
#1's 1998
Rainbow 1999
rolleyes

SINGLOVI SA ALBUMA:Rainbow
Heartbreaker 1999
Thank God I Found You 2000
Against All Odds 2000
Can't Take That Away 2000
Crybaby 2000
Against All Odds feat. Westlife 2000
Bliss 2000



Post je objavljen 19.03.2006. u 22:39 sati.