Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kohortaosijek

Marketing

PULA SEDAM ZAREDOM

Bošnjak opet koban za Kamen

Image Hosted by ImageShack.us
Dio koreografije BBB-a
Veličani su u dva okršaja ove sezone od Dinama dobili deset komada - u trećem navratu 'samo' dva. Varteks je projurio Gradskim vrtom, Cibalia poravnala golom s 40 metara.

LIGA ZA PRVAKA:

Dinamo - Kamen Ingrad 2:0 (1:0)

Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja: 12.000. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica). Strijelci: 1:0 - Bošnjak (18), 2:0 - Modrić (59).

Boysi su i prvu utakmicu doigravanja iskoristili za proslavu svog 20. rođendana - sjever je bio prekriven velikom Dinamovom zastavom, a u simboličnoj 20. minuti uslijedila je bakljada. Nešto ranije proslavu je uveličao i Ivan Bošnjak.

Prije manje od mjesec dana plavokosi je Vinkovčanin Kamenu zabio dva gola uz jedan asist, a najbolji pojedinac na travnjaku bio je i tri kola kasnije. Vratara gostiju u 18. je minuti Bošnjak probio iz voleja.

Konačni rezultat postavio je Luka Modrić, ali je lavovski dio posla ponovno odradio Bošnjak. Slavonci ovaj put nisu doživjeli katastrofu - ponajviše zahvaljujući izvrsnom golmanu Matasu i neraspoloženom Eduardu.

Iamli su i gosti svoje šanse, najbolju Brajković u sudačkoj nadoknadi, ali je vrlo raspoložen bio Dinamov vratar Ivan Turina.

Osijek - Varteks 0:2 (0:1)

Osijek. Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 2.500. Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb). Strijelci: 0:1 - Pavličić (28), 0:2 - Halilović (73).

Prije točno mjesec dana Osječani su slavili u Varaždinu. Krojači nisu dugo čekali na uzvrat. Bolju igru gosti su okrunili nakon nešto manje od pola sata, kada je Skendera na dodavanje Benka svladao bivši Osječanin Milan Pavličić.

Image Hosted by ImageShack.us
Varaždinac Kristijan Ipša (lijevo) uspješniji od Saše Dinjara

Ulaskom Vojnovića i Turkovića domaćini su preuzeli inicijativu, ali je varaždinska obrana bez većih stresova čuvala vodstvo. Utakmica je riješena iz protuudara - Pavličić je ovaj put bio asistent, a osječke je nade pokopao Halilović.

LIGA ZA OSTANAK:

Pula - Međimurje 1:0 (0:0)

Pula. SRC Uljanik-Veruda. Gledatelja: 1.500. Sudac: Bruno Marić (Daruvar). Strijelac: 1:0 - Starčević (87).

Vodeća momčad Lige za ostanak ostvarila je i sedmu uzastopnu domaću pobjedu. Kruno Jurčić na istarskoj klupi ima stopostotni učinak - dva susreta, dva trijumfa. No, Čakovčani su bili iznimno tvrd orah, premda su sat vremena igrali s čovjekom manje (crveni Kovačeviću).

Puljani su se pošteno ispromašivali u prvom dijelu, u nekoliko navrata se tresao i okvir gola, a onda se u finišu u junaka pretvorio stoper Starčević, koji je nakon kornera glavom probio međimurski bunker.

Image Hosted by ImageShack.us
Ivan Maroslavac protiv koprivničke obrane

Zagreb - Inter 3:1 (1:1)

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 500. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Strijelci: 0:1 - Štrok (21), 1:1 - Ibričić (39), 2:1 - Brkljača (80), 3:1 - Pelaić (90).

Pjesnici su se osvetili žutima za poraz otprije dva tjedna, koji je Zagreb košato plasmana u gornji dom. Zaprešićani su prvo zabili - povratnu loptu Zekića s 20-ak je metara u Stojkićevu mrežu lansirao Štrok.

Inter su bodova koštali prekidi. Domaći su izjednačili nakon kornera i velike gužve, a do prednosti su stigli poslije Bartolovićeva ubacivanja iz slobodnjaka. Pobjeda je potvrđena iz kontre.

Gostujući golman Brašnić je u 50. minuti 'skinuo' penal Ibričiću.

Cibalia - Slaven Belupo 1:1 (0:1)

Vinkovci. Stadion Cibalije. Gledatelja: 1.000. Sudac: Alojzije Šupraha (Kolan). Strijelci: 0:1 - Mumlek (28), 1:1 - Pletikosić (76).

Elvis Scoria i njegovi su u Vinkovcima dominirali gotovo cijelu utakmicu, kreirali i promašivali zicere, a onda bez punog plijena ostali nakon eurogola mladog Joze Pletikosića, koji je s 40 metara pogodio gornji lijevi kut.

Samo u drugom dijelu su velike prigode za goste upropastili Pejić i Šaranović, a nesretni Pejić je u tragičara izrastao nakon promašaja u 90. minuti. Tri minute ranije sudac je na tribine potjerao domaćeg stratega Karačića.

Post je objavljen 18.03.2006. u 22:33 sati.