Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanthebest

Marketing

Michael Jordan

Još od prvog umirovljenja Michaela Jordana 1993. najčešće postavljano pitanje u NBA krugovima je: Tko će ga naslijediti? Tko će biti novi zaštitni znak NBA lige? U međuvremenu se Jordan dva puta vraćao na teren, a NBA fanovi se i dalje pitaju: Tko bi mogao biti pravi nasljednik?
Jer Mikana i Cousyja su naslijedili Baylor i Robertson, zatim su stigli Russell i Chamberlain, pa Abdul-Jabbar i Dr J, za njima Bird i Magic, pa Dominique, Barkley i Jordan…

Od najboljih dana michaela jordana i prvih signala mr. Aira da više ne leti kao nekada u njegovoj sjeni izrasli su neki novi klinci poput Granta Hilla, Kevina Garnetta, Allena Iversona, Kobea Bryanta, Tracyja McGradyja, Vincea Cartera… no, nitko se nije u potpunosti prometnuo u prijestolonasljednika, nitko nije zaslužio bezrezervnu podršku čelnika nba lige i fanova.

Po našem mišljenju, i po mišljenju mnogih drugih poznavatelja košarke, legitimni nasljednik michaela jordana je Kobe Bryant. Prijestolonasljednik, dakle, nosi majicu lakersa s brojem 8, premda mu, na žalost, dio nba fanova još uvijek nepravedno odriče pravo na prijestolje. Dok čeka da se oslobodi mjesto na vrhu, na koje će sasvim sigurno zasjesti nakon što najveći od najvećih ode u zasluženu mirovinu (ovaj puta 100%), mora se suočiti s gomilom kritičara, koji mu poriču ljudsku i igračku veličinu. Mora se osloboditi stigme nesimpatičnog i sebičnog momka koji misli samo na sebe i svoju statistiku.

U intervjuu koji slijedi pokušat ćemo barem vas, čitatelje košarke, činjenicama uvjeriti da je baš kobeu mjesto na prijestolju nba kralja. Iako će ovakav stav sigurno naići na otpor pojedinaca koji s punim pravom na jordanovom mjestu vide Cartera, McGradya, Garnetta ili možda srednjoškolsku zvijezdu Lebrona Jamesa… neke se činjenice (na kojima temeljimo svoj stav baš o Kobe Bryantu kao Jordanovom nasljedniku) nikako ne mogu pobiti.

10.000 POENA ZA POVIJEST

Samo 3.57 minute dijelilo je susret Lakersa i Indiana Pacersa 5. ožujka do kraja treće četvrtine kada je Kobe Bryant šutem sa 5 metara postigao svoj 10.000. koš, postavši tako najmlađi igrač u povijesti NBA lige koji je prešao taj prag. Društvo koje je ostalo iza njega nije potrebno komentirati. I vama je na tren zastao dah od ovih imena…

Najmlađi igrači sa 10.000 poena

Kobe Bryant, LA Lakers 24 godine 193 dana
Bob McAdoo, Buffalo Braves 25 godina 148 dana
Shaquille O'Neal, LA Lakers 25 godina 341 dan
Michael Jordan, Chicago Bulls 25 godina 343 dana
Karem Abdul-Jabbar, Milwaukee Bucks 25 godina 344 dana


Post je objavljen 18.03.2006. u 21:23 sati.