Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Predsjednik HKDU-a u posjeti Glamoču



Predsjednik HKDU-a BiH Ivan Musa tijekom posjete općini Glamoč sastao se s predsjednikom podružnice ove stranke u Glamoču Antom Miloševićem. Milošević je upoznao Musu s radom podružnice i ...


... eškoćama sa kojima se susreću Hrvati u Glamoču. Milošević je istaknuo da u Glamoču sada živi oko 3,500 stanovnika, od čega tisuću Hrvata, dok je odmah poslije završetka rata živjelo oko 3,500 Hrvata. To su uglavnom žrtve etničkog čišćenja iz Mrkonjić Grada i još 45 drugih mjesta u Bosni i Hercegovini, kazao je predsjednik glamočkog HKDU-a.

"Teško i mukotrpno se snalaze. Gotovo zaboravljeni te izloženi pritiscima i životnim problemima Hrvati u Glamoču dovedeni su na margine odlučivanja u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. U posljednje vrijeme upošljavaju se isključivo Srbi, a Osnovna škola i Dječji vrtić funkcioniraju na granici opstojnosti zbog trenutačne nepovoljne političke situacije u općini", dodao je Milošević.

Vodstvo HKDU-a smatra kako ta stranka uživa visoku popularnost što daje optimizam za predstojeće izbore. Iz HKDU poručuju da samo promjena sadašnje vlasti jamči bolju perspektivu hrvatskom puku Glamoča.

(Fena)



Post je objavljen 18.03.2006. u 16:42 sati.