Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Svemir je heteroseksualan!

Bilo je očekivano da zakon o registriranim isto spolnim zajednicama neće proći u Saboru. Ipak je Hrvatska jedna mala zemlja na brdovitom Balkanu. Ali „argumenti“ koji su se mogli čuti u Saboru su nešto što je i za mene bilo neočekivano. Tolika količina mržnje i gluposti u raspravi o samo jednom zakonu malo kad je bila viđena.

Ne znam na koga bih se prije osvrnuo? Bivšeg HDZ-ovog ministra Marijana Mlinarića koji je odjednom stručnjak za odgoj djece i što utječe na čovjekovu spolnu orijentaciju? Ili možda na Zdenku Babić – Petričević (HDZ) koja je postala stručnjak za bibliju? Ili možda pak na Luciju Čikeš (HDZ) koja je stručnjak za svemir pa izjavljuje da je cijeli svemir heteroseksualan?

Ili da se možda zapitam zašto se nitko iz HSLS-a nije uključio u raspravu? Pitam se kakvi li su to liberali koji nisu u stanju beknuti o jednom tako liberalnom zakonu?

No kad pogledate da je u ovoj zemlji moralno izrazit sućut ženi balkanskog krvnika, da je moralno iskazivati podršku svećeniku Čučeku iako je dokazani pedofil, da su vodeći ljudi u HDZ-u kriminalci kao što je virovitički šef Jospi Đakić i da ne nabrajam sad dalje… onda nimalo ne čudi ovako necivilizirana rasprava u Saboru koja je primjerenija nekoj krčmi.

Post je objavljen 18.03.2006. u 11:13 sati.