Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Osuđen način zapošljavanja u HB šumama





Općinski odbor SNSD-a Drvar osudio je način na koji je izvršeno zapošljavanje u Šumsko-gospodarskom društvu Hercegbosanske šume Kupres, RJ Šumarija Drvar.Istaknuli su da se radi o supruzi ministra poljoprivrede u Vladi Hercegbosanske županije Milana Bodrože, te supruzi inspektora kriminalističke policije u PU Drvar, koje su primljene na radna mjesta administratora sa srednjoj stručnom spremom.

U priopćenju SNSD-a navodi se kako se u evidenciji Zavoda za zapošljavanje općine Drvar nalazi veći broj osoba s istom stručnom spremom, te da protiv takvog zapošljavanja oštro prosvjeduju jer se radi o osobama koje nisu ni prijavljene s mjestom boravka u Drvaru, pa se samim time ne nalaze ni u evidenciji nezaposlenih.

Ta stranka zahtjeva od nadležnih da postupe sukladno zakonu, a od direktora Šumsko-gospodarskog društva Hercegbosanske šume Kupres da poništi nelegalan prijam navedenih osoba u radni odnos te da se na upražnjena mjesta prime stvarni povratnici.

Uz konstataciju da svatko ima pravo na zaposlenje, u priopćenju se navodi kako je Drvar sredina u kojoj vlada opća nezaposlenost i u kojoj cijele obitelji ne rade, te da takav postupak odgovornih izaziva nezadovoljstvo i tenzije među građanima.

„Zbog toga najoštrije osuđujemo takav način zapošljavanja i ograđujemo se od ponašanja resornog ministra od kojeg će SNSD zatražiti odgovornost“, zaključuju iz SNSD-a Drvar.




Post je objavljen 17.03.2006. u 00:26 sati.