Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

CHIARINI POSJETIO LOKACIJE ZA SKLADIŠTENJE MUNICIJE NA PALAMA I U LIVNU

SARAJEVO, Komandant EUFOR-a general-major Gian Marco Chiarini posjetio je u petak objekt za skladištenje municije u Jahorinskom potoku na Palama, a u četvrtak i lokaciju za skladištenje municije u Livnu tokom stalnih provjera da li se napuštena municija širom BiH čuva na siguran način po civilno stanovništvo, saopćeno je iz EUFOR-a.
Obje lokacije su donekle u lošem stanju. Dijelovi lokacije na Palama su bombardirani tokom rata i objekti nisu podobni za skladištenje, pa predstavljaju izvjesnu opasnost za civilno stanovništvo naseljeno u neposrednoj blizini, zaključeno je.
Komandant EUFOR-a je na Palama napomenuo da je "zbog šume stražarima teško uspostaviti adekvatnu zaštitu, ali je očito da stražari Ministarstva odbrane BiH osiguravaju objekt najbolje što mogu". Mada je za sigurnost i zaštitu lokacije prvenstveno odgovorno Ministarstvo odbrane BiH, EUFOR je odlučan da pomogne BiHMOD u sigurnom skladištenju i odlaganju napuštene municije i preostaloga ilegalnog naoružanja u BiH, navodi se u saopćenju.

(Fena)




Post je objavljen 17.03.2006. u 21:08 sati.