Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

21. turnir go-sekcije O.Š. 'Eugena Kumičića' Velika Gorica – 16. 03. 2006.

Putem prema Kumičiću srećem Marka Ugarčinu. Vozi se biciklom. Kaže da zna kuda idem i da će i on u školu igrati. Kumičić je njegova donedavna škola. Sada je već srednjoškolac.
Ovaj puta nas je nešto manje nego prošli četvrtak, ali glavna škvadra je tu.
Igralo se go na ploči 13x13 kyuevi i 6. interne, a ostali po dvije partije atari-goa na 9x9. Izbor protivnika je bio švicarskim sistemom.
Pogledajmo što uradi razigrana grupa ova.

1. Marko Ugarčina 11. kyu, 10 bodova i sos 39
2. Manuel Pejak 24. kyu, 10 bodova i sos 36
3. Lovro Pavlaković 25. kyu, 8 bodova i sos 39
4. Mateo Maslać 25. kyu, 7 bodova i sos 31
5. Nikola Batković 1. interna kategorija, 6 bodova i sos 26
6. Marko Jurić 25. kyu, 5 bodova i sos 37(193)
7. Iva Miković 4. interna kategorija, 5 bodova i sos 37(145)
8. Stjepan Borovec 6. interna kategorija, 4 boda i sos 37
9. Matea Borovec 3. interna kategorija, 3 boda i sos 42
10. Ana-Marija Hercigonja 3. interna kategorija, bez bodova i sos 13
Nove kategorije: 2. interna kategorija: Nikola Batković
Vidjevši Marka Ugarčinu Lovro kao da je postao svijestan da danas neće biti on prvi. Zna Lovro Marka sa subotnjih turnira.
Marko Ugračina je danas u svojoj staroj školi osvojio još jednu crvenu malu diplomu. Davao je svima prednosne kamenčiće s kojima je igrao go na 13x13, a protiv onih što igraju atari-go trebao je zarobiti 15 kamenčića za pobjedu. Sve je partije dobio osim protiv Manuela. Manuel sve češće iznenađuje dobrim rezultatima. Najvljuje li on sbe kao dobrog igrača? Na kraju su Marko i Manuel bili zajedno na vrhu tablice sa po 10 bodova, jer Manuel je, kao i obično, izgubio od Lovre. Marko je imao bolji sos i bio pobjednikom.
Lovro je ovaj puta treći. Ipak je među pobjednicima, jer se uobičajeno prva trojka tako smatra. Ovaj puta nije bila crvena diploma. Ima ih već puno. Sada u kolekciju ulazi jedna plava.
Mateo je sa Štefekom otišao kolo prije kraja. Žurili su na trening rukometa. Ipak je Mateo imao na kraju 7 bodova i bio četvrti. Da je odigrao i zadnje kolo, vjerojatno bi bio i bolje plasiran na kraju.
Nikola Batković je sa 6 bodova bio u sredini tablice. Top je dovoljno za prelaz u jaču drugu internu kategoriju. Od sada na dalje će za pobjedu trebati osvajati po dva kamenčića za pobjedu.
Marko Jurić je bio uobičajeno zaigran. Rezultat je bio osrednji, a njemu je to čisto dovoljno. Sve je to ipak samo igra. Iste bodove i sos kao i Marko je imala i Iva. Razlikovali su se tek na sosos-bodovima i tu je Iva bila malo slabija.
Stjepan je danas bio pristojniji i malo smireniji. Mijenja se na bolje. Bravo Štefek! To je tvoja najveća pobjeda. Dobar si ti, znam ja to, samo se zaigramo i zaboravimo povremeno.
Matea kao da je imala važnijih problema. Stalno je nastojala izlaziti iz razreda, a vani su bili neki dečki s kojima je imala neke probleme. Izmišljali se razni razlozi za izlazak iz razreda i konačno ja više nisam dozvoljavao šetnju. Bilo je 'Ili, ili'.
Ana-Marija je morala ranije otići, jer je išla doktoru.
Bilo je živo, ali se čovjek privikne. Došla nam je i teta čistačica i održala malo predavanje djeci o vladanju. Meni je to velika pomoć, jer me uobičajeno djeca nadigraju.
Slijedećeg četvrtka smo opet tu.
Pripremio bl. Muradenu

Post je objavljen 17.03.2006. u 08:58 sati.