Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Blokada prometa 27.ožujka!

Predsjedništvo Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) Herceg Bosne na sjednici održanoj u srijedu u Livnu definiralo je zahtjeve i usvojilo zaključke, te formiralo pregovarački tim... koji će voditi pregovore s hrvatskim predstavnicima u strukturama vlasti Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, javlja dopisnik NINA-e.

Pregovori se odnose na materijalni status stradalnika Domovinskog rata i na međudržavni ugovor o pravima braniteljske populacije potpisan krajem prošle godine između BiH i Republike Hrvatske.

Predsjednik HVIDR-e Herceg Bosne Anđelko Barun izjavio je da su usvojeni i zaključci o poduzimanu mjera i dinamici najavljenih prosvjeda članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata, dodavši da će se blokada prometnica i graničnih prijelaza na području FBiH održati vjerojatno 27. ožujka, o čemu će se definitivno znati sljedećeg tjedna.

Podsjetio je da je glavni razlog najavljenih prosvjeda članova HVIDR-e međudržavni ugovor o pravima stradalnika rata koji nije ratificiran, zatim federalni Zakon o pravima braniteljske populacije koji se ne primjenjuje, te zatražene izmjene Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju i županijskih zakona koji reguliraju prava stradalnika rata.

«Zaključke Predsjedništva HVIDR-e sada ćemo spustiti na županijsku i općinsku razinu s kojima vršimo konzultacije i vjerujem da najavljeni termin prosvjeda neće biti promijenjen“, rekao je čelnik HVIDR-e Herceg Bosne, dodavši da će javnost sa svim što bude vezano za prosvjede biti upoznata sljedećeg tjedna.

(NINA) nv


Post je objavljen 16.03.2006. u 08:11 sati.