Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hskzrinjskimostar

Marketing

SLAVIJA - ZRINJSKI 2:1

Nekako puni samopouzdanja otišli smo jutros put Srpskog Sarajeva uvjereni u pobjedu Zrinjskog i svi sa tiketima kladionica na kojima je dominirala dvica na Zrinjskog. Naravno kao i mnogo puta dosada čaršija je pogriješila i sigurna pobjeda gostiju pretvorila se u zasluženo slavlje domaćina. Sam polazak uz pjesmu ispred kluba navijača i kolona automobila bila je za naježiti se. Ovi momci idu svuda da bi bili uz svoj Zrinjski bez obzira na daljinu ili vremenske uvjete. Danas srećom nije bilo padalina pa je put ka S.Sarajevu prošao bez većih problema. Sam dolazak Ultrasa na stadion nije pobudio nikakve negativne reakcije, naprotiv na svakom koraku se vidila gostoljubivost domaćina.

Ultrasi očekuju početak susreta ispred stadiona, a ljubazno osiguranje i policija puštaju nas besplatno na tribinu predviđenu za goste. Postavljaju se transparenti i Ultrasi su spremni za utakmicu, sve skupa preko 50 Ultrasa, a na stadionu oko1000 gledatelja.

Utakmicu započinje ovaj sastav:
Mitrović, Vidić, Gagro, I Džidić, D.Džidić, Landeka, Đurić, Bišćević, Žižović, Diarra i Joldić.

Sam početak pripada domaćinu koji od prve minute kreće silovito. Što se rezultat nije promijenuo već u prvim minutama trebamo zahvaliti Mitroviću koji je nekoliko puta sjajno intervenirao.
Domaćini ne posustaju i nakon jednog očitog zaleđa i dolaze u vodstvo od 1-0. Uzaludni su bili protesti igrača i klupe Zrinjskog semafor pokazuje 1-0 za domaćina.
Nakon vodstva domaćina Plemići se bude i sve više ugrožavaju domaćina. Moram napomenuti da je Zrinjski od primljenog pogotka pa do kraja poluvremena dominirao susretom.
Vrijedi istaći pokušaj prvo Bišćevića, zatim udarac Đurića pa i neke pokušaje Diarre. Taj pritisak je urodio plodom jer Bišćević na veliku radost Ultrasa izjednačava na 1-1.
Već tada je bilo vrijeme za potpuni preokret ali poluvrijemme spašava domaćina.
U drugo poluvrijeme Slišković izvlači Bišćevića ??? i Diarru a ulaze Ramović i Kordić. Svi smo očekivali potpuno napadačku igru i pobjedu Zrinjskog ali sve je ostalo na očekivanjima. Napadački dvojac Plemića nije se nikako mogao naći u šansi, a domaćini su prijetili iz kontra udara. Nakon jedne nabačene lopte u šesnaesterac Zrinjskog lopta je dugo šetala po šesnaestercu sve dok je domaći igrač nije ubacio u mrežu za 2-1.
Nažalost taj gol i vodstvo domaćina ostali su do samog kraja utakmice. Domaćini su otezali koliko su mogli sa igrom, uz to i teren koji je postao potpuno izrovan im je išao na ruku. Naši napadači nisu stvorili niti jednu izglednu priliku i naravno poraz je neminovan.
Na kraju prvo velika pohvala ide za Ultrase koji su cijelu utakmicu bučno bodrili svoje ljubimce i zaista su napravili izvanrednu atmosferu. Domaći navijači sa mnoštvom zastava na kopljima također vrlo dobri samo im zamjeram što su više vrijeđali redateljicu filma Grbavica nego navijali za Slaviju. Ali sve je to dio navijačkog folklora.
Domaćin i organizator izuzetno gostoprimivi, na svakom koraku smo dočekani sa simpatijama, a moram spomenuti i izuzetno korektnu policiju koja bi morala biti primjer svima kako se profesionalno odrađuje osiguranje utakmice.
Sudije su bili totalno na strani domaćina pogotovo pomoćnik sa naše lijeve strane. Prvi gol je postignut iz totalnog zaleđa, a još nekoliko očitih naših lopti dosudio je domaćinu tako da se naši igrači u drugom poluvremenu nisu mogli naigrati dobrim dijelom i zbog djelitelja pravde.


zrinjski.info


Post je objavljen 16.03.2006. u 23:13 sati.