Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skunkworks

Marketing

Pametni jazavčar četiri puta pobjegao iz ZOO vrta

JOHANNESBURG - Stoffel, zlatnožuti jazavčar u privatnom zoološkom vrtu u Johannesburgu, ovih se dana slavi u novinama kao “kralj svih bjegunaca” među zatočenim životinjama.

Posjet lavovima

Pas, pronađen još kao napušteno štene na jednoj oranici, iza sebe ima respektabilnu karijeru bjegunca. Nakon što je u još mladoj dobi iskopao tunel ispod 1,50 m visoke ograde svog kaveza, zaposlenici su mu taj put za bijeg zapriječili izlivši duboke betonske temelje. Nakon toga je inteligentni jazavčar dovlačio kamenje i komadiće stijena, napravio visoki podest s kojeg je preskočio zid i zbrisao. Na svoju nesreću završio je u kavezu s lavovima, gdje su ga čuvari pronašli i vratili u obitavalište. S obzirom na to da su iz njegova kaveza uklonili sve kamenje, Stoffel je potom iskoristio zdjelu za hranu kao pomoć u bijegu. Zdjelicom je iskapao i navlačio grumenčiće zemlje sve dok nije ponovno napravio malo uzvišenje s kojeg je preskočio ogradu - i ponovno završio kod lavova.

Rođeni bjegunac

Ovaj put je susret prošao krvavo i jazavčar je morao na šivanje kod veterinara. No, čim se osovio na noge, Stoffel je utekao i iz “bolničke sobe”. Uprava vrta već je više puta pametnog Stoffela pustila na slobodu, a jedanput čak dala i udomiteljima, no on se svaki put vratio, kako bi ponovno pobjegao.

ee..........bas je pametan..........(i ja bi tak)

Post je objavljen 16.03.2006. u 22:45 sati.