Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Vjenceslav Bill se ispričao bolešću - Tko je ovdje lud

Homage Vjenceslava Billa slavonsko-ličkom eskadronu Jesenje kiše


Pristigao je i senzacionalan Billov SMS:

LIJECI SE TIGRE. TI SI BOLESTAN COVJEK. ISKRENO TE ZALIM. PISI STA HOCES. NISTA TI NE ZAMJERAM. UZMI MALO VREMENA I ZA SEBE I SVATIT CES. NEMAM NISTA PROTIV TEBE, A POGOTOVO PROTIV TVOJE OBITELJI OSIM STO IMAM MUSKU ZAJEBANCIJU, OD KOJE SI SE TI TIGRE USRO. LIJECI SE TIGRE I LAKU NOC.

Pošiljaoc Vjenceslav Bill, +38598385848, Poslano: 21:10:02, 16.03.2003.


Za razliku od Vjenceslava Billa ja se odazivam svim sudskim pozivima, odnosno ne koristim ispričnicu psihijatra da bih izbjegao na sudu ponoviti ono što sam napisao ili rekao. Vjenceslav Bill je svojim provokativnim istupima u javnosti doveo u nezgodnu poziciju na sudu bivšeg osječkog župana Ladislava Bognara i novinarku Ljubicu Letinić. Oni su prenijeli Billove tvrdnje da je Branimir Glavaš odgovoran za smrti nekih hrvatskih vojnika, a Bill im isto ne želi potvrditi na sudu. Boji se otići u Osijek jer ga za taj grad vežu traumatična iskustva. Istina, i mene je zvao da mu pravim društvo kad je išao prodati obiteljsku kuću jer ga je bilo strah. Nažalost, ili iz današnje perspektive, nisam za takvo putovanje imao vremena. A kad se vratio iz Osijeka, hvalio se da je unajmio Dražena Matijevića, inače Glavaševog odvjetnika, da proda kuću. A kad je preko Matijevića kapnula lova za prodano, Vjenceslav Bill mi se usput pohvalio da mu je Branimir Glavaš ponudio pare da se pomire. Sve mi je to bilo sumnjivo. Ali, zbog prijetnji smrću, otkaza u Vjesniku i smrti majke, nisam stigao ozbiljno razmišljati o Billovu čudnu ponašanju.

Već me počela opsjedati dvojba: šalje li netko svu tu silu paranoidnih lažljivaca na mene, ili naprosto zračim na frekvenciji koja ih magnetizira?


Post je objavljen 16.03.2006. u 21:45 sati.